Телевизионната версия на “Игра на тронове вече е в историята.

...
Телевизионната версия на “Игра на тронове вече е в историята.
Коментари Харесай

Различен край за “Игра на тронове” с автор Дж. Р. Р. Мартин?

Телевизионната версия на “Игра на тронове ” към този момент е в историята. За доста от запалените почитатели, финалният осми сезон е най-слабият в целия епос. Много са разочарованите от слабия сюжет, неналичието на съответно развиване на героите и издишащите разговори, като някои даже подлагат на критика и снимането. Други ревниво пазят сериала и споделят, че е доста елементарно да се подлага на критика толкоз огромна продукция, когато не сме част от реализацията ѝ и комфортно настанени пред екрана търсим слабите ѝ места. Не можем да не се съгласим, че и двете гледни точки не са лишени от логичност.



Както към този момент знаем, осмият сезон е и този, който не е сниман по подготвени литературни източници, а по чернови и сюжетни наброски на създателя - Джордж Р.Р.Мартин, които предстоят да бъдат включени в новите му книги – “Вятърът на зимата ” и “Мечта за пролет ”. Именно този факт е и причина, съгласно някои почитатели, за слабото показване на сезона, като те даже основават за римейка му. Аргументацията на възмутените фенове е, че сценаристите Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс са некомпетентни и рискуват да провалят финалния сезон. Странното тук е, че двамата сценаристи работят с Мартин от началото на сериала, като до този миг тяхната работа постоянно е била ценена от почитателите. А доколкото излиза наяве, те имат разполагаем материли на Мартин, които към момента не са стигнали до аудиторията.



Самият Мартин разгласява в блога си дълго и трогателно послание към феновете, от което излиза наяве, че по-скоро няма желание да включи в книгите си, прочут ни от последния епизод на “Игра на тронове ”. И все пак смята, че екипът от 42-ма експерта, виновни за сценарийното развиване, са свършили прелестна работа. В негова поддръжка са и цифрите.

Финалният епизод на сагата чупи всички върхове на гледаемост, като “Железният престол ” е гледан от 19,3 милиона почитатели. Невиждано до момента в телевизионната история!

Писателят напомня, че той и екипът на сериала работят в друга среда. Ако сериалът “Игра на тронове ” има единствено 6 часа за последния сезон, за да опише една епична история, разполага с повече от 3000 страници материал за последните си книги. И в случай че реши, може да отстрани или да добави история, да доразвие воин, или да го унищожи. Писателят споделя, че доста от героите в книгите не са намерили място в сериала на HBO, и назад – някои са били особено основани за телевизионната продукция. Но точно тази еластичност оставя една открехната малка врата както за създателя, по този начин и за продуцентите, тъй като някой ден Вестерос може да има още доста да разкаже… Някой ден…

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР