Телескопът Хъбъл“ засне сблъсък на две галактики, слели се в

...
Телескопът Хъбъл“ засне сблъсък на две галактики, слели се в
Коментари Харесай

„Хъбъл“ засне „зловещо лице“ в космоса

Телескопът „ Хъбъл “ снима конфликт на две галактики , слели се в сходство на човешко лице. Снимки от галактическата злополука разгласява формалният уеб страница на обсерваторията.

Сблъсъкът на галактики е станал на разстояние към 700 милиона светлинни години от Земята. Те се сблъскали по подобен метод, че в близост се образувал пръстен от звездна материя. Според учените това се случва извънредно рядко.

От фотографията се вижда, че ярките ядра на галактиките наподобяват формата на очи, а звездното вещество наподобява на нос и уста, както заяви РИА Новости.

Галактиките са почти с еднакъв размер, което не се случва постоянно . По предписание по-голямата гълтам по-малката. Учените чакат обектите, уловени от „ Хъбъл “, да се слеят в една огромна вселена в границите на един до два милиарда години.
 
Hubble has unveiled a spooky new image staring out from the depths of the cosmos just in time for. The new image reveals the twin galaxies AM 2026-424 — a pair of interacting galaxies that may foreshadow our Milky Way’s own frightening fate:
— Hubble (@NASAHubble)

Най-голямата галактическа обсерватория „ Хъбъл “, кръстена на астронома Едуин Хъбъл , беше изстреляна в орбита през 1990 година С помощта на телескопа стана допустимо да се сформира първата карта на повърхността на Плутон , да се дефинира скоростта на уголемение на Вселената, отчасти да се удостовери хипотезата за свръхмасивни черни дупки в центровете на галактиките, както и да се създадат редица други открития.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР