Телекомът реализира проекти в Плевен, Благоевград и частна фирмаИзмерването на

...
Телекомът реализира проекти в Плевен, Благоевград и частна фирмаИзмерването на
Коментари Харесай

Виваком внедрява термокамери в обществени и бизнес сгради

Телекомът осъществя планове в Плевен, Благоевград и частна компания

Измерването на телесната температура при влизане в здания става все по-належащо
(снимка: CC0 Public Domain)

Инсталиране на изцяло решение за температурен надзор в публични и бизнес здания е новата софтуерна услуга на Виваком в поддръжка на битката с епидемията, породена от COVID-19, и запазване на здравето на хората.

Една от най-подходящите ограничения в битката с ковид е измерването на телесната температура на всеки човек, влизащ в постройка или затворено помещение. Виваком към този момент предлага такова решение с термокамери, измерващи телесната температура автоматизирано и безконтактно с високоточен инфрачервен термометър.

Системата регистрира резултати с акуратност до +/– 0,2°C, оповестиха от компанията. От началото на изключителното състояние Виваком e конфигурирала 5 броя термокамери в обекти на Община Плевен. Те са снабдени с алтернатива за лицево различаване и основаване на база данни. При потребност, това улеснява установяването на миналите хора.

Друг тип решение е метал-детекторна рамка с термоотчитане. Компанията конфигурира такава система в Областната администрация Благоевград, предоставена от община Благоевград. Рамката регистрира температурата на всеки минал през нея и незабавно алармира, в случай че има нараснала такава, с цел да се подхващат нужните ограничения.
още по тематиката
Иновативното решение е уместно както за публични здания и обекти на държавната администрация, по този начин и за офиси, хранилища, центрове за обслужване на клиенти и всевъзможен тип работни пространства на фирмите.

С термокамери към този момент са оборудвани офисите на „ Доли медия студио ”. Компанията употребява технологията за предварителна защита на разпространяването на COVID-19, с цел да продължи естественото действие на бизнеса си по време и след привършване на изключителното състояние.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР