Телекомът А1 вече покрива с мрежа от пето поколение (5G)

...
Телекомът А1 вече покрива с мрежа от пето поколение (5G)
Коментари Харесай

А1 пусна истинска 5G мрежа в София, скоро и в Бургас

Телекомът А1 към този момент покрива с мрежа от пето потомство (5G) централните градски елементи, главните жилищни квартали и регионите с централизация на бизнес в София, а до 15 декември услугата ще покрие и 90 на 100 от Бургас. До края на март 2021 година компанията е с упоритости това да важи за всички градове с над 10 хиляди поданици, а проектите ѝ са в идващите четири години да влага 780 млн. лева за развиването на мрежата си.

От компанията претендират, че тяхната 5G мрежа е " същинската " и употребява действителни 5G честоти и съоръжение, с цел да предложи същинските характерности на новото потомство мобилни мрежи като скорост на връзката.

5G мрежата на А1 работи с честоти в спектъра от 3.6GHz и 5G базови станции, за разлика от други решения като динамичното шерване на спектъра (DSS), показва се в известието на сдружението, което засяга пуснатата от " Виваком " 5G мрежа точно на DSS приницпа.

" А1 първа сподели опциите на 5G в страната още при започване на 2018 година, а през днешния ден към този момент стартирахме същинска работеща 5G мрежа, с което затвърдихме водещата си позиция на софтуерен водач. Чрез забележителната инвестиция в 5G и опциите на новата технология ще помогнем на бизнеса и обществото да продължат да се развиват ", съобщи Александър Димитров, изпълнителен шеф на телекома, представен в известието.

" Внедряването на новата технология е приоритет и за страните в Европейския съюз, който изиска от своите членки да имат най-малко един град с 5G мрежа до края на 2020 година. България към този момент е измежду страните в Европейски Съюз, в които има 5G мрежа и имам вяра, че вложенията в новата технология бързо ще я създадат всеобща и тя ще стане мотор на дигитализацията в страната ", разяснява и Иван Димитров, ръководител на Комисията за контролиране известията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР