Телекомът A1 България придобива 100% от дяловия капитал на една

...
Телекомът A1 България придобива 100% от дяловия капитал на една
Коментари Харесай

А1 разширява IТ бизнеса си, купувайки водеща фирма в бранша

Телекомът " A1 България " придобива 100% от дяловия капитал на една от най-големите български IT компании – СТЕМО, оповестиха от сдружението, което е част от A1 Group.

Цената на договорката няма да бъде обявявана, съгласно сделката сред двете страни. Тя предстои на утвърждение от регулаторните органи,

Придобивката е част от дълготрайната тактика на А1 да се развива като един от пазарните водачи на бизнес услугите в областта на осведомителните и информационни технологии. Целта е да се оферират на корпоративните си клиенти необятно портфолио от високотехнологични услуги.

Колаборацията в региона на систематичната интеграция на ИТ инфраструктура, мрежова съгласуваност, киберсигурността, разработка и внедряване на програмен продукт ще докара до основни синергии, благоприятни условия за напредък и изгоди за потребителите на IT услуги, показват от " А1 България ".

Телекомът е измежду водещите в даването на решения в региона на осведомителните и информационни технологии и Интернет на нещата (IoT), основани на NB-IoT технологията, като предлага цялостното портфолио услуги - от програмен продукт до хардуер и систематична интеграция. Компанията разполага с съвременни центрове за данни в няколко града в страната, а измежду сътрудниците ѝ са водещи софтуерни компании в международен мащаб като Cisco, Dell, IBM, f5, SAP, Acronis и други.

" Придобиването на СТЕМО ще способства за разширение на наличието ни на пазара на бизнес IT решения. Присъединяването на компанията към фамилията на А1 ще подкрепи общата ни цел да решаваме по-бързо и още по-качествено провокациите пред бизнеса и обществените организации благодарение на технологиите ", разяснява договорката Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на " А1 България ". Според него това е естествена стъпка в развиването на компанията и предлагането на все по-комплексни софтуерни решения на компании от всевъзможен мащаб. " Вярвам, че опитът ни в Software as a Service, Infrastructure as a Service и киберсигурност, в комбиниране с дългогодишната експертиза на СТЕМО, ще докара до развиване на целия пазар на високотехнологични решения в страната “, добавя той.

" СТЕМО е компания с 31-годишна история. Винаги сме били водеща IT компания в страната. Гордеем се с уменията и професионализма на хората, с които работим дружно толкоз дълго. Присъединяването ни към групата на А1 ще разреши да използваме по-пълноценно нашите благоприятни условия и да предлагаме IT услуги на повече интернационалните клиенти ", споделя на собствен ред разяснява Георги Тихов, шеф на СТЕМО. Той е сигурен, че синергията сред двете компании ще докара до повишение на равнището на софтуерно развиване в страната “,

Купуваната компания предлага цялостно портфолио от осведомителни и информационни услуги, като създаване на IT инфраструктура, облачни и управляеми услуги, SAP/ERP интеграция, разработка и внедряване на програмен продукт, доставка и поддръжка на хардуер.
СТЕМО е сътрудник на голям брой интернационалните софтуерни компании като SAP, Microsoft, Cisco, VMWare, Veeam, HP Inc., HPE, Dell, Fujitsu, Lenovo, Canon, Xerox, Lexmark и други, и е осъществила редица планове за някои от най-големите организации в частния и обществения браншове.

A1 България ще финансира договорката посредством наличния си капитал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР