Телефонните измамници стават все по-изобретателни като разиграват схеми с по

...
Телефонните измамници стават все по-изобретателни като разиграват схеми с по
Коментари Харесай

Телефонните измамници стават все по-изобретателни

Телефонните измамници стават все по-изобретателни като разиграват схеми с по няколко позвънявания, тъй че да подведат бъдещите си жертви, че казусът е под контрола на полицията.

Прокуратурата заяви за оголен случай в Пловдив, при който 71-годишен мъж е бил подведен да даде 700 лева, макар че не се е поддал на първичния опит да му бъдат измъкнати парите и е бил сериозен към обстановката.

На 22 август 2018 година, възрастният мъж получил позвъняване на домашния си телефон от жена, която плачела и твърдяла, че е с детето си в болница. След като не се поддал на опита за машинация и прекратил диалога, мъжът получил второ позвъняване от " контрольор от полицията ". Той обяснил на 71-годишния мъж, че бил набелязан за жертва на телефонни измамници, които доскоро се свързали с него " от болничното заведение ". Предупредил го, че към адреса му пътуват трима участници в скица за телефонни измами. Полицаите щели да ги задържат, само че трябвало да им спомага.

След това мъжът получил ново позвъняване от чужд, който попитал: " Парите, подготвени ли са? Иначе моите момчета се качват на втория етаж, разрушават ти вратата и ще ти режат пръстите един по един и главата ". Мнимият служител на реда още веднъж се обадил, с цел да заяви, че пред входа имало трима бандити, които възнамерявали да разбият вратата на жилището на възрастния мъж и да му вземат парите. За да не се случи това, той трябвало да даде парите, съхранявани в дома му. Пострадалият събрал 700 лв., които бил икономисал. По напътствие на " служителя на реда ", възрастният мъж увил парите във фолио, сложи ги в найлонова торба и ги скрил във фризера, с цел да не ги засече апаратурата на измамниците. По-късно той хвърли парите от балкона, с цел да не му разрушават вратата бандитите. Там чакали двамата обвинени, които взели пакета с банкнотите.

Мнимият служител на реда се обадил още веднъж на възрастния мъж и споделил, че трима от измамниците към този момент са арестувани. След това жертвата получил ново позвъняване с предизвестието: " Хванаха трима от моите братя. Предупреждавам те на никое място да не излизаш ". По-късно схванал, че е излъган и подал сигнал в полицията.

Двама от откритите измамници са арестувани като единият от тях е бил малолетен все още на осъществяване на действието. Те си взели по 100 лева от сумата и оставили останалото на спирка в село Обнова, община Левски. Те обаче не знаят кой е уредникът на акцията, който се свързвал с тях единствено по телефона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР