Телефонна измама за рекордна сума. 73-годишен мъж от София даде 100

...
Телефонна измама за рекордна сума. 73-годишен мъж от София даде 100
Коментари Харесай

Проговори пенсионерът, дал 100 000 лева на ало измамници

Телефонна машинация за рекордна сума. 73-годишен мъж от София даде 100 000 лв. на "ало " измамници, оповестява Нова тв. В петък вечерта пенсионерът получил позвъняване от незнайни хора, които се показали за служители на реда и поискали да им спомага за залавянето на група измамници.
Пенсионерът повярвал и на няколко пъти носил и оставял пари на разнообразни места в столицата. След като предал близо 100 000 лв., се усъмнил и подал сигнал в полицията.

Възрастният мъж е дал безусловно всичките си спестявания, тези на сестра си, пари от продаден апартамент, служебни пари. Продал даже златни украшения.

"В четвъртък към 14 часа получих позвъняване на домашния телефон. Мъж се показа за Пламен Марков. Каза, че тайфа телефонни терористи върлуват и би трябвало да си скрия парите по най-бързия метод, защото разполагали с апарат, който може да ги откри ", описа мъжът.

След към 15 минути получава следващо позвъняване от мъж, който стартира да го заплашва, че ще му извади далака, в случай че не даде парите.

"Хвана ме боязън и започнах да групирам парите, с цел да ги предам. Нямам визия какво ще върша от тук нататък. Пенсията не ми е огромна ", добави пострадалият.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР