Телефонът е нашият най-добър приятел, който побира целия ни свят.

...
Телефонът е нашият най-добър приятел, който побира целия ни свят.
Коментари Харесай

Опасност в спалнята: къде трябва да оставите телефона си, докато спите

Телефонът е нашият най-хубав другар, който побира целия ни свят. От години мобилните устройства са незаменими в нашето всекидневие, работа и персонален живот.

Има обаче миг от денонощието, когато е добре да го оставите настрани. Дори по-далеч, в сравнение с евентуално сте привикнали.

Експерти от Световната здравна организация и други известни организации предлагат да държите мобилния телефон най-малко на 1 метър от леглото си.

 сън телефон iStock

Това ще ограничи излагането ви на радиочестоти, които могат да навредят на здравето ви по разнообразни способи. Ако имате опция да го отдалечите повече от метър, това е още по-добър вид.
 image2_16x9.png Големият хороскоп за ЛЯТО 2023! Какво ще се случи на всяка зодия На фокус
Вредното електромагнитно лъчение на мобилните устройства е на всички места към вас и методът, по който ви визира, зависи от доста фактори.

Най-важна е мощността на източника на лъчение, само че също толкоз огромно въздействие оказва и честотата на лъчение, както и какъв брой дълго сте излагани на него.

 сън телефон iStock

Постоянното излагане на радиация нарушава енергийната конструкция на биологичните системи. Последствията могат да бъдат както душевен, по този начин и физически болести.

Радиацията от мобилни телефони (и други сходни устройства) може да бъде обвързвана с нараснал риск от рак и проблеми с психологичното и репродуктивното здраве, показват проучвания.  И макар че към момента няма задоволително научни доказателства за това и някои от резултатите на мобилните телефони може да се появят единствено в дълготраен проект, имаме задоволително подозрения по отношение на сигурността на мобилните телефони.  

В галерията събрахме 4 аргументи да оставите телефона надалеч от леглото си още тази вечер:
 Потенциалните рискове на спането с телефон до главата  Потенциалните рискове на спането с телефон до главата  Потенциалните рискове на спането с телефон до главата  Потенциалните рискове на спането с телефон до главата
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР