Тел Авив се класира като най-скъпия град за живеене в

...
Тел Авив се класира като най-скъпия град за живеене в
Коментари Харесай

Тел Авив изпревари Хонконг и Париж като най-скъп град за живеене

Тел Авив се класира като най-скъпия град за живеене в света с помощта на бързото повишаване на инфлацията, което увеличи цената на редица артикули и услуги в целия свят в резултат на пандемията от коронавирус. Израелският град се е изкачил с пет места за последните 12 месеца в за най-скъп град, и лиши купата от миналогодишните спечелили Париж, Хонконг и Цюрих.

Френската столица остана на второ място дружно със Сингапур, а Цюрих и Хонконг са в първата петица. Ню Йорк е на шесто място, Женева е на седмо, а Копенхаген, Лос Анджелис и Осака приключват топ 10. Лондон се издигна с три места до номер 17 в годишната ранглиста. Дамаск беше класиран за най-евтиния град за живеене в света, следван от Триполи в Либия и Ташкент, столицата на Узбекистан.

Първенството на Тел Авив се дължи частично на силата на националната валута по отношение на $, както и на нарастването на цените на превоза и питателните артикули. Градът беше класиран като втория град с най-скъпи алкохол и превоз, пети е графата за разноски за персонални грижи и шести за отдих. Тел Авив е в челната тройка във всичките 10 съществени категории разноски на EIU, като показателят му се е нараснал с 5 пункта по отношение на предходната година.

Данните за 50 000 артикули и услуги в 173 града бяха събрани през август и септември след повишаване на цените. Средно цените са се повишили с 3,5%, което е най-бързият ритъм на инфлация, регистриран за последните пет години. Проучването включва разноските за наем, само че не взема поради цените на парцелите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР