ТЕЛ АВИВ, Израел (АП) — Повече от дузина израелски войници

...
ТЕЛ АВИВ, Израел (АП) — Повече от дузина израелски войници
Коментари Харесай

Един уикенд на битка в Газа уби повече от дузина израелски войници, знак за окопаването на Хамас

ТЕЛ АВИВ, Израел (АП) — Повече от дузина израелски бойци бяха убити в борба в Ивицата Газа над уикенд, сподели израелската войска в неделя, в едни от най-кървавите дни на борба от началото на сухопътната атака на Израел в края на октомври и знак, че Хамас към момента се бори макар седмици на брутална война.

Увеличаващият се брой на починалите измежду израелските войски евентуално ще играе значим фактор за израелската социална поддръжка за войната, която беше разпалена, когато водени от Хамас екстремисти нахлуха в общности в Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1200 и вземайки 240 заложници. Войната опустоши елементи от линията Газа, умъртви повече от 20 000 палестинци и разсели съвсем 85% от 2,3-милионното население на Газа.

Израелците към момента стоят твърдо зад оповестените цели на страната за смазване на управническия и военния потенциал на Хамас и освобождение на останалите 129 пленници. Тази поддръжка остава най-вече постоянна макар възходящия интернационален напън против офанзивата на И...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР