Текст във възхвала на изключения от БСП пловдивски бизнесмен Георги

...
Текст във възхвала на изключения от БСП пловдивски бизнесмен Георги
Коментари Харесай

От руското посолство обявиха, че страната им се гордее с Георги Гергов

Текст във прослава на изключения от Българска социалистическа партия пловдивски предприемач Георги Гергов се появи във фейсбук страницата на съветското посолство в София:

Бихме желали да обърнем вниманието на посетителите на страницата на Посолството във «Facebook», че от 2008 година почетен консул на Русия в Пловдив е предприемачът Георги Гергов.

Нашият почетен консул взема интензивно присъединяване в мероприятия, които имат за цел укрепването на руско-българските връзки, той направи много за развиването на междурегионални връзки, запазването на монументи на общата история на Русия и България. При това тази работа беше стартирана от Георги Гергов още преди 2008 година.

С неговата поддръжка организират се огромни мероприятия, отдадени на укрепването на руско-българските връзки, в това число шествията на «Безсмъртния полк» и акцията «Георгиевската лентичка», превъзходни концерти и запаметяващи се задълго поздравления на ветерани.

Със съдействието на Георги Гергов Русия през 2011 година стана формален сътрудник на Международния панаир Пловдив и от 2013 година възобнови присъединяване в неговата работа в цялостен формат, а през 2019 година Русия беше страна-партньор на форума, което способства до растежа на икономическия престиж на нашата страна на Балканите.

Нашият почетен консул оказва всестранна поддръжка на катедрата по съветски език и Центъра за съветски език към Пловдивския университет «Паисий Хилендарски», в това число в границите на руско-български научни и просветителни планове.

И това надалеч не е всичко. Гордеем се с това, че Русия има подобен другар, същински родолюбец на България и Пловдив, който към този момент няколко десетилетия не на думи, а на дело оказва помощ да резервира и да развива другарските връзки сред съветския и българския народ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР