Текст, публикуван от Конгрегацията за доктрината на вярата, която отговаря

...
Текст, публикуван от Конгрегацията за доктрината на вярата, която отговаря
Коментари Харесай

След съмнения за догмата, официално от Ватикана: За Църквата хомосексуалността е грях

Текст, оповестен от Конгрегацията за доктрината на вярата, която дава отговор за запазването на католическата доктрина, разяснява, че за Църквата е грях и че свещениците не могат да благославят съюзите сред хора от един и същи пол. Обяснението се постанова, откакто подозрения по този въпрос породиха в някои църковни среди, написа БГНЕС, базирайки се на " Дойче Веле ".
В документ, подписан от кардинал Луис Ладария, префект на конгрегацията, известна в предишното като Светата работа на инквизицията, се отбелязва, че " в някои църковни среди се позволяват планове и оферти за благословии на съюз на хора от един и същи пол " . Затова на въпрос дали църквата има силата да ги благославя, отговорът беше прям: " Отговорът е негативен “.
 Саудитска Арабия разгласи феминизма, атеизма и хомосексуалността за екстремизъм Саудитска Арабия разгласи феминизма, атеизма и хомосексуалността за екстремизъм
Рекламно видео на държавната организация за сигурност на Саудитска Арабия дефинира феминизма, атеизма и хомосексуализма като " екстремистки...
" Не е законно да се дава благословия на връзките или даже на постоянните двойки, които допускат полова процедура отвън брака (т.е. отвън неразривния съюз на мъж и жена, отворен самичък по себе си за предаване на живота), какъвто е казусът със съюзи сред хора от един и същи пол ", се прецизира в текста. Документът напомня, че " Бог в никакъв случай не стопира да благославя децата си ", само че " той не благославя и не може да благославя прегрешението ". Документът демонстрира " Responsum ad dubium ", т.е. отговор на подозрение, и е получил утвърждението на Хорхе Марио Берголио, макар обстоятелството, че папа Франциск е по-малко недодялан във връзка с хомосексуалността.
Преди пет месеца папа Франциск увери в изявление, че " хомосексуалните хора имат право да бъдат в фамилията " и че би трябвало да имат право да бъдат законно покрити, което провокира разногласия. По-късно Ватикана посочи, че Франциск не е сложил под подозрение догмата на бракът сред мъж и жена и това се отнася до законите, признати от страните. Конгрегацията за доктрината на вярата прибавя в своя текст, че " няма съображение за усвояване или определяне на аналогии, даже не отдалечени, сред хомосексуалните съюзи и Божия проект за брак и семейство ". Това никога " не е несправедлива дискриминация , само че отхвърля истинността на литургичния ритуал и на това, което надълбоко подхожда на същността на тайнствата, както Църквата ги схваща ".

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР