Текат последните часове преди повсеместното затваряне на граници в опит

...
Текат последните часове преди повсеместното затваряне на граници в опит
Коментари Харесай

Светът се затваря заради коронавируса

Текат последните часове преди повсеместното затваряне на граници в опит да се забави разпространяването на ковид. От 00.00 часа на следващия ден България също затваря границите си за чужденци от 16 страни. Продължаваме да следим протичащото се по света в тази невероятна обстановка:

Информация към 16 март за рестриктивните мерки в Европа от ситуационния център на Министерство на външните работи - тук.

 

- 181 546 са случаите на ковид по данни на института " Джон Хопкинс ". Жертвите са към този момент 7126. Оздравелите - 78 088.

- Азиатските тържища не престават да потъват след черния понеделник, с който светът навлезе в нов стадий на рецесията. Вчера " Уолстрийт " претърпя най-кошмарния си ден от повече от 30 години. Въпреки опитите на държавни управления и централни банки да успокоят пазарите с обещания за колосални тласъци и понижаване на лихви, затварянето на границите блокира световната стопанска система, разяснява Агенция Франс Прес. Първата страна, която затвори фондовата си борса, е Филипините. В Австралия през днешния ден показателите малко подскочиха, откакто предния ден се сринаха с 9.7% в най-големия срив, регистриран в миналото. След това малко усъвършенстване обаче обстановката още веднъж се утежнява. Хонконг и Шанхай губят над 1%, а Сеул, Джакарта и Тайпе - над 3%. Токио завърши тази заран с 0.5% намаляване.

- Сингапур е следващата страна, в която хората изпаднаха в суматоха за презапасяване, откакто Малайзия разгласи, че затваря границите си. Във вторник популацията се втурна да пазари в супермаркетите, макар че държавното управление увери, че дефицит на съществени храни и артикули не се чака.

- Индия затвори Тадж Махал. Властите в гигантският мегаполис Мумбай разпоредиха всички компании, чиято активност не е от непосредствена нужда, да изпратят половината си личен състав у дома.

- Най-голямата фавела в Бразилия - Росиня, настоя управляващите да забранят достъпа на чужденци до рамките й. Росиня е дом на към 70 000 души. Те си имат асоциация, която разгласи, че са разпоредени ограничения за нараснала хигиена, само че опасенията са, че болестта се разнася от чужденците.

 

Събитията от миналото денонощие можете да прочетете тук

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР