Тежкото здравословно състояние на руския националист Владимир Жириновски създаде смут

...
Тежкото здравословно състояние на руския националист Владимир Жириновски създаде смут
Коментари Харесай

Руски депутат погреба Жириновски, но от Кремъл отрекоха смъртта му

Тежкото здравословно положение на съветския националист Владимир Жириновски сътвори ужас в Москва, откакто сенатор от неговата партия изненадващо разгласи, че 76-годишният политик е умрял. 

Информацията беше публиувана от уеб страницата Mash, а малко по-късно се появи и като известие в Telegram-канала на сенатора от съветския парламент Александър Пронюшкин. 

Пронюшкин е член на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР), чийто създател и закрепостен водач през последните 33 години е Жириновски. 

Минути по-късно обаче ръководителят на съветската Дума Вячеслав Володин опроверга това известие. Той показва, че положението на политика е " фактически тежко ", но ръководителят на ЛДПР е жив.  

76-годишният Жириновски беше приет в болница с двустранна пневмония на 2 февруари след заболяване от Covid-19. Новината за това, че той е признат в болница, беше оповестена чак една седмица по-късно. По същото време и в същата болница се озова и Генадий Зюганов - водач на Комунистическата партия на Русия, който също е член на Думата от десетилетия. 

Според " Коммерсант " Жириновски е знаел, че е инфектиран с ковид още през януари 2022 година, само че не е желал това да става публично притежание и е решил да продължи да работи отдалечено. По личните му изказвания - той е имунизиран със " Спутник V` не три, а осем пъти. 

От партията му твърдяха, че той " последователно се усъвършенства ", само че към края на февруари стана ясно, че болестта е напреднало дотам, че се е наложило слагането му в медикаментозна кома. На 11 март източник на " РИА Новости " оповестява, че той се е върнал в схващане и е почнал да " чете последните вести и документи ". 

Владимир Жириновски беше измежду поддръжниците на анексирането на Крим, а през 2021 година в ефира на " Первий канал " разгласи, че Украйна трябвало да се бомбардира в нощта на Нова година, " когато всички са подпийнали ". 

Той е популист и краен националист " демократичното " име на партията си. Известен е с " крилатите " си фрази във прослава на Съюз на съветските социалистически републики и срещу Европа и Съединени американски щати, които постоянно са подплатени с недипломатичен и афектиран звук. През 2014 година той беше оповестил, че президентът на България Росен Плевнелиев трябвало да " пълзи в краката ни ", вместо да подлага на критика анексирането на Крим и сепаратистката война в Донбас.

Жириновски е един от казионните опозиционери в Думата, който се позволява до присъединяване в изборите (за разлика от Алексей Навални), само че в никакъв случай не получава задоволително гласове, с цел да може да заплаши голямото болшинство на " Единна Русия ". 

Неговата ЛДПР и другата последна идеологическа секта КПРФ на Зюганов са непроменяемо показани в съветския парламент от 1993 година насам. Руски политически наблюдаващи преглеждат двете партии не като съперници на " Единна Русия ", а като популистки крила, които обират гласовете на недоволните периферии, с цел да не позволен те да се насочат към действителна опозиционна мощ.  

В петък съветското Министерство на здравеопазването също разгласява публична информция, че водачът на ЛДПР е жив и положението му е " устойчиво ", а лекарите не престават да " оказват всяка допустима здравна помощ в тази обстановка ".  

Александър Пронюшкин изтри първичното известие и се опита да се разграничи от абсурда, като разгласи, че " отговорните за обявата ще понесат отговорност ".

Вячеслав Володин обаче му предложи да подаде оставка поради публикуването на погрешна информация. 

Междувременно от централата на партията оповестиха, че ще сезират прокуратурата против " тези, които разпространиха подправената вест за гибелта на Жириновски ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР