Тежко поражение записаха баскетболистките до 16 години във втория си

...
Тежко поражение записаха баскетболистките до 16 години във втория си
Коментари Харесай

Варненски баскетболист вкара най-много при загуба на националния тим в Румъния

Тежко проваляне записаха баскетболистките до 16 години във втория си мач от Балканиадата в Румъния.

Те отстъпиха с 42:84 на доста мощния сръбски народен тим, който бе воден от някогашния треньор на Балкан Влада Вукойчич. Припомняме, че в състава е и състезателят на варненския Черно море Тича Никола Станчев.

Именно той и Васил Попов бяха най-резултатни като вкараха по осем точки за страната си, а седем означи Константин Костадинов.

Сърбия стартира мача със серия от 6:0, само че по-късно българският отбор съумя да се върне в играта и съвсем изравни резултата до края на първата четвърт. Втората обаче бе доста слаба за България, като в нея сърбите си правеха каквото пожелаят в нахлуване и на почивката към този момент имаха задатък от 24 точки.

Третият интервал също стартира ужасяващо за нашите момчета, които безусловно не можеха да изнесат топката и направиха поредност от неточности. Серия от 12:0 след пресата нацяло игрище от сърбите качи разликата съвсем до 40 точки. Това към този момент се случи към края на четвъртината, макар че противникът пропусна и няколко стрелби от разстояние.

В игра се появиха всички играчи на Христо Ценов, само че разликата не се промени изключително. В средата на последната част отбраната на българския отбор действаше малко по-успешно, само че пропуските не разрешиха стопяване на пасива.

Сериозната разлика в грешките - 27 против 12 - нямаше по какъв начин да не даде отражение и на резултата. И двата състава нямаха особена успеваемост от тройката, само че с цел да бъде по-малка дистанцията не разрешиха и деветте пропуснати наказателни удара.

В четвъртък нашите момчета играят последния си дуел от мощния шампионат в Букурещ, против Унгария, в 9.00 сутринта, написа " Виа Спорт ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР