Тежки сражения се водят Донбас, но макар и да има

...
Тежки сражения се водят Донбас, но макар и да има
Коментари Харесай

Лондон: Тежки сражения в Донбас, Русия понася тежки загуби

Тежки сражения се водят Донбас, само че въпреки и да има прочут прогрес на съветските сили, те заплащат висока цена в загуби за това, гласи последната сводка на английското разузнаване. 
Битката за Донбас си остава главната стратегическа цел за Русия за определяне на надзор върху региони на Донецк и Луганск, оповестиха от английското министерство на защитата. Особено тежки сражения се водят край Лисичанск и Северодонецк, като съветската войска се пробва да напредва от Изюм на юг към Словянск.

Поради мощната украинска опозиция обаче съветските териториални придобивки са лимитирани, а армията понася съществени загуби.

В същото време министерството на защитата оповести, че към 8 000 английски бойци ще бъдат изпратени в Източна Европа в границите на военни учения за опълчване на съветската експанзия. Десетки танкове и над 100 бротетранспортьори също ще бъдат изпратени в страни от Финландия до Северна Македония в най-голямата демонстрация от подобен харектер след края на Студената война, допълниха от министертвото.

Британците ще вземат участие паралелно до десетки хиляди бойци на НАТО. От министерсвото показаха, че плануваните учения ще подобрят способноста на английските и финландските бойци да работят дружно за въздържане на съветската експанзия към скандинавските и балтийските страни.

Министърът на защитата Бен Уолъс сподели, че този ход е проява на „ взаимност и мощ “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР