Тежка техника на зърнопроизводителите и представители на над 20 организации

...
Тежка техника на зърнопроизводителите и представители на над 20 организации
Коментари Харесай

Зърнопроизводители блокираха пътя Бургас-Варна край Ахелой, полиция ги спря в Благоевград

Тежка техника на зърнопроизводителите и представители на над 20 организации от селскостопанския бранш блокира главния път Бургас-Варна край Ахелой в 10 часа тази заран. 

Протестиращите упорстват да се удължи възбраната за внос  на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и да се ограничи вноса на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко, месо  и мед. Освен това те желаеха незабавно  погашение на цялостния размер на обезщетенията за нарасналите разноски за произвеждане.

Зърнопроизводителите показаха и мощен яд по адрес на министър-председателя Николай Денков, който през вчерашния ден в събота съпостави държанието им с това на терористи, само че през вчерашния ден се извини. Протестиращите увериха, че митингите им не са политически. 

Опит за обсада имаше и в Благоевградско, само че несполучлив, съобщи БГНЕС. Там митингът на зърнопроизводителите от Благоевградско против вноса на украинско зърно беше подсилен от лозари, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Полицията осуети желанието им да затворят основния път и след дълги напрегнати разногласия единствено тракторите обиколиха двете кръгови след м. Полигона край Благоевград сред Е-79 и Автомагистрала " Струма ", ескортирани от полиция.

Организаторът на митинга Юлия Коюнджиева разгласи настояванията на протест край Е-79, след което стачкуващите пробваха да пробият полицейския кордон, само че несполучливо, защото служителите на реда застанаха пред тракторите.

Така се стигна до компромис-шествие с тракторите в двете кръгови и връщане още веднъж на полигона. Участниците през днешния ден ще се включат в националния митинг на следващия ден в столицата.

Протестни демонстрации в днешния ден са оповестени още на „ Петолъчката “ в Югоизточна България, детелината на Автомагистрала „ Тракия “ край пловдивското село Труд, както и на пътя Стара Загора Хасково, Пловдив - Свиленград. Блокади ще има още в Североизточна България - край Кардам, Дуранкулак, на основен път Плевен - Русе, както и в Северозападна България. Протестиращите затварят  и пътя край Кюстендил и Кресна.

Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР