Тежка остава ситуацията в Гърция, където днес на места се

...
Тежка остава ситуацията в Гърция, където днес на места се
Коментари Харесай

Жител на Родос: Нуждаем се от помощ отвън, утре вече може да нямаме домове

Тежка остава обстановката в Гърция, където през днешния ден тук-там се чакат 45 градуса. Цяла нощ продължи битката с пожарите и на трите острова Родос, Корфу и Евбея. Няма сигнали за бедстващи българи, оповестиха от Министерството на външните работи.

Разпръскващи вода самолети се причислиха към напъните на терен

Димът от пожарите се стели на километри над Родос. Силните ветрове не стихват, а пожарникари и доброволци са на крайник към този момент седми ден.

 Пожарите в Гърция Снимка: EPA

Днес се пробват да изградят преграда против пламъците, средствата обаче не доближават.

„ Избягахме от селото, в този момент някои къщи са пламнали. Не знаем какво да вършим. Нуждаем се от помощ извън – апелирам ви! Утре към този момент може да нямаме домове “, сподели Артемис Папавасилиу, гражданин на Родос.

Снимка: EPA

Продължава и евакуацията от острова по въздух и вода. В 2 часа през нощта поданици на Евбея получиха SMS-и да се придвижат към крайбрежието, а измежду туристите се надигат рецензии и неодобрение.

„ Полицията пристигна в хотела и ни сподели, че всички би трябвало да отидем на плажа и това беше евакуацията – нямаше никаква организация или съгласуваност “, описа екскурзиант от Полша.

Екстремна заплаха от пожари е оповестена и за остров Крит.

Следете всичко по тематиката в нашия онлайн репортаж:

Следете с нас тематиката на живо
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР