Тежка катастрофа с жертва затвори пътя Русе-Силистра в понеделник. Инцидентът

...
Тежка катастрофа с жертва затвори пътя Русе-Силистра в понеделник. Инцидентът
Коментари Харесай

30-годишно безхаберие струва стотици животи и много пътни инциденти

Тежка злополука с жертва затвори пътя Русе-Силистра в понеделник. Инцидентът е станал минути след 4 часа в сектора преди КТМ към първия разклон за Мартен.

Микробус се удря в турски тир

Микробус с пловдивска регистрация, в който са пътували двама мъже и една жена от Силистренско, се е движил в посока Силистра. Той се е блъснал в спрял за отмора турски тир. При конфликта на място е починала дамата, а 21-годишният лидер е откаран в болница с контузия на главата. Третият пасажер – на 35 година, е с охлузвания и е отказал да бъде превозен за обзор.

Ударът е съдбовен

При удара част от микробуса влиза под тира. Предполага се, че лидерът на буса е задремал, защото преди случая е пътувал доста часове. Направени са проби за алкохол и опиати - те са негативни. 

Това е следващата покруса на пътя. За всички ни е ясно, че в България има проблеми както с пътищата, по този начин и с пътната маркировка. Има проблеми и с водачите, които ръководят моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и опиати. И на пътя никой не е застрахован.

Катастрофата край " Дунав мост " отприщи мнения в мрежата. В своята Facebook страница Давид Александров написа, че страната от 30 години е изоставила инфраструктурното развиване на България, което най-силно се усеща на границата в Русе. По думите му в Северна България няма автомагистрали - пътуваме по двулентови пътища в извънредно положение, а камионите се усилват доста, с което стават все по-опасни за себе си и останалите водачи.

" Накрая стотиците камиони се изсипват в Русе и се подреждат на околовръстното в Русе и по пътя Русе - Мартен, като от време на време образуват и 20 км опашка. Понеже не съумяват да я минат за 8 ч. остават да спят на пътя, с цел да не изгубят редът си и след почивката да продължат, от там където са стигнали.

Точно това е и казуса с новата злополука, когато в дясна лента е спрял водач на камион и с цел да не загуби реда си е задремал на пътя без никаква нужна сигнализация, а водач с бус, карайки си в дясна лента, се забива в камиона и губи живота си.

30 годишно безхаберие коства стотици животи и доста пътни произшествия.

До по кое време? До по кое време автомагистралата Русе - В. Търново ще се отглага?! До по кое време ще се отсрочва вторият " Дунав мост " в Русе? До по кое време ще се бави буферният паркинг, който ни бе обещан? Кога ще се усилят патрулните екипи, които да охраняват този гибелен сектор? ", пита Александров и се надява политиците в 48-мото Народно заседание да намерят отговори на тези въпроси.

Снимка: rusemedia
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР