Тежка катастрофа претърпя българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време

...
Тежка катастрофа претърпя българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време
Коментари Харесай

Български пилоти берат душа след тежка катастрофа в Румъния

Тежка злополука претърпя българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време на 50-ото издание на румънското рали " Брашов ". Пилотираният от Мишев автомобил Пежо 208 R2 се е забил в каменен мост, а ударът е бил от страната на навигатора му Янакиев, който е претърпял тежки контузии.
Катастрофата е станала със скорост от 105 км/час, съгласно показанията на сензорите, инсталирани в колата, а румънската федерация по състезателен автомобилизъм (ФРАС) е наредила следствие на случая.

Янакиев, който е нееднократен първенец на България в тандем с Димитър Илиев, е бил изваден от мястото си, откакто се наложило пожарникари да режат ламарините на автомобила.

Българинът е със счупвания в долната част на двата крайници. Янакиев е бил откаран с медицински хеликоптер до окръжната болница в Търгу Муреш, където е опериран, написа Блиц.

Никола Мишев е излязъл самичък от колата, само че също е имал болки в краката след тежкия конфликт.

Самият водач разгласява във " Facebook " информация за случая: " Янаки е в устойчиво положение и контактен, без контузии по главата и органите. За страдание, има счупвания на краката ".

Часове по-късно Мишев написа: " Знам, че питате и се интересувате от положението на Янаки. Той през днешния ден беше опериран, като съгласно лекарите интервенцията е сполучлива и той е в положително положение. Очакваме още една намеса в идните дни преди да се приберем в България. За в този момент всичко върви по проект и в вярна посока. Благодаря ви за поддръжката! ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР