Тежък удар върху коалицията, Началото на края на коалицията. Това

...
Тежък удар върху коалицията, Началото на края на коалицията. Това
Коментари Харесай

Израел не успя да приеме закона за окупираните територии

" Тежък удар върху обединението ", " Началото на края на обединението ". Това са част от заглавията в израелската преса след проваления избор за използване на наказателното право по отношение на еврейските заселници в окупираните територии . За държавното управление в Израел проектозаконът, предусещащ разграничаване сред жителите на Западния бряг и палестинците, живеещи под окупация, беше тест за обединението. От 120-те депутати в Народното събрание 58 гласоподаваха " срещу ", а 52 - " за ". Арабските депутати в обединението гласоподаваха срещу.

Въпросният закон се смята за тестване за осемпартийното съдружно държавно управление в Израел, което загуби парламентарното си болшинство след оттеглената неотдавна поддръжка от някои депутати.

Министърът на правораздаването Гидеон Саар съобщи пред Народното събрание, че а ко законът не бъде признат, израелската полиция няма да може да арестува тези, които правят закононарушения и бягат в окупираните територии , няма да може да участва там законно и " районът ще се трансформира в огнище на престъпност ".

Законът постоянно удължава изключителното състояние на всеки пет години , което дава на израелските заселници на Западния бряг привилегии като да вземем за пример да бъдат съдени от цивилен съдилища вместо от израелски военни съдилища и, в случай че бъдат наказани, да бъдат наказани на цивилен затвор и да се възползват от системата за обществено обезпечаване, за разлика от палестинците, живеещи в същия регион, напомня Анадолската организация.

Палестинците, живеещи в окупирания Западен бряг, са съдени според израелското военно право.

Правителството може да падне

Пресата в страната употребява заглавията " Тежък удар върху обединението ", " Началото на края на обединението ". Коалиционното държавно управление в Израел е образувано през юни 2021 година с избор на доверие от 61 депутати, като в него влизат 8 партии.

През последните 41 месеца в Израел се организираха 4 избори , които доведоха до съдружни и държавни рецесии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР