Тежък инцидент в Пловдив. Четирдесет годишен работник падна от четвъртия

...
Тежък инцидент в Пловдив. Четирдесет годишен работник падна от четвъртия
Коментари Харесай

Работник падна от четвъртия етаж при ремонт на сграда в Пловдив

Тежък случай в Пловдив. Четирдесет годишен служащ падна от четвъртия етаж на остаряла постройка, която сега се ремонтира. Според очевидци се е чул гръм, след който е последвало отчасти разрушение на четвъртия етаж.

Сградата се намира на ул. " Любен Каравелов " в центъра на града. Работникът, дружно със свои сътрудници бил част от ромска бригада, която прави ремонта на постройката, намираща се покрай Национален осигурителен институт.

Първоначално сигналът е подаден към пожарната, че е покрит човек. Екип е отишъл на място, само че не се е наложила неговата интервенция, защото се касае за трудова акцидент, заяви " Марица ".

Причина за случая е срутила се стълбищна клетка, оповестиха от регион " Централен ".

Собственикът на постройката е подал съобщение до общината, че я събаря. Не ясно какъв брой души са работили на обекта.

Пострадалият служащ е качен в кола за спешна помощ от негови сътрудници и откаран в болница. Очевидци споделят, че мъжът е лежал оцапан с кръв и в безпомощно положение. На място има и полиция.

Съседи описаха, че ремонтът почнал преди две седмици, само че без спазването на никакви правила. " Няма табела, дори предпазна лента не сложиха. Работниците са без каски. Първо сваляха покрива, а през днешния ден бутаха една от страничните стени ", обясниха очевидци. Според тях се чул заплашителен екот, а по-късно всички се разтичали да вадят ранения строител.

Сигналът за случая е получен малко след 12.30 часа на тел. 112.

Пострадалият неотложно е превозен в болнично заведение, като по първична информация няма заплаха за живота му. Причините за случая са в развой на определяне. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР