Когато преди години се създаваха звената за борба с наркотрафика

...
Когато преди години се създаваха звената за борба с наркотрафика
Коментари Харесай

Няма мераклии за митничари, заплатите са ниски, разкри шеф на борбата с наркотрафика

Когато преди години се създаваха звената за битка с наркотрафика в организация „ Митници “, чиновниците в тях бяха 300, в този момент са 280. Недостигът на митничари е поради заплатите, които са прекомерно минимални, това съобщи шефът на отдел „ Борба с наркотрафика ” в митница София Стефан Бакалов.

В изявление в утринния блок на Българска национална телевизия той сподели, че стартовата заплата на нов митнически чиновник е към 1000 лв.. Това води до огромно текучество на фрагменти, които напущат, когато към този момент са подготвени за пълноценна работа.

Бакалов разяснява, че с цел да се компенсира натиска на избрани места за границата, се пращат в допълнение чиновници в командировка. Те отиват за дни, а не за месеци, акцентира шефът на битката с наркотрафика. Той даде образец и по какъв начин дефицитът на хора затруднява залавянето на неразрешени субстанции.

Много от опиатите у нас влизат с пощенски колета. Всеки ден те са хиляди и няма по какъв начин два-трима митничари да прегледат всички, изясни Стефан Бакалов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР