Технологията за ограничаване на скоростта изглежда да стане задължителна за

...
Технологията за ограничаване на скоростта изглежда да стане задължителна за
Коментари Харесай

Великобритания приема ограничители на скоростта от 2020г.

Технологията за ограничение на скоростта наподобява да стане наложителна за всички транспортни средства, продавани в Европа от 2022 година, откакто новите правила бяха краткотрайно контрактувани от Европейски Съюз, заяви BBC.

Министерството на превоза съобщи, че системата ще се ползва и във Англия, макар Брекзит.

Кампаниите приветстваха този ход, като споделиха, че това ще избави хиляди животи. Мерките за сигурност, утвърдени от Европейската комисия, включват интелигентно подкрепяне на скоростта (ISA), усъвършенствано спешно прекъсване и технология за поддържане на лентата на придвижване.

Европейски Съюз споделя, че проектът може да помогне да се избегнат 140 000 съществени пострадвания до 2038 година и в последна сметка се цели да се понижат смъртните случаи до 2050 година до нула.

Комисарят на Европейски Съюз Елжбета Биенковска съобщи: „ Всяка година 25 000 души губят живота си по нашите пътища. По-голямата част от тези произшествия са породени от човешка неточност.С новите усъвършенствани функционалности за сигурност, които ще станат наложителни, ние можем да имаме същия резултат, както когато за първи път бяха въведени защитните колани. "
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР