“Технологиите за анализ на данни се развиват много бързо, а

...
Коментари Харесай

Маргарита Наумова основа потребителска група Azure Analytics


“Технологиите за разбор на данни се развиват доста бързо, а дизайнът и реализацията на бизнес решения в облака може да се окаже съществено предизвикателство пред знанията и уменията на експертите ”, споделя Маги Наумова (снимка: персонален архив)

Нова потребителска група с фокус върху технологии за разбор на данни разгласи Маргарита Наумова, CEO на Инспирит и SQL Master Academy. Това стана на последната най-голяма българска конференция в региона – Data Saturday Sofia.

Основната цел на групата Azure Analytics е да бъде „ добър източник за шерване и събиране на опит в областта на Data Engineering § Data Analytics в Azure Cloud, Azure Analytics ”, оповестиха от Инспирит.
още по темата
Събитията на потребителската група дават обещание да привлекат хора с експертиза, които обичат да споделят познания и тези, които биха желали да чуят водещи специалисти в региона или свои сътрудници.

Технологиите, върху които се концентрира общността, са Azure SQL, Azure Synapse, Azure Databricks, Azure Data Lake, Azure Data Factory, Azure DevOps, Azure Stream Analytics, Power BI.

„ Облачните технологии за разбор на данни набират голяма известност и оферират безкрайни благоприятни условия за основаване на data analytics решения. Тези технологии се развиват доста бързо, а дизайнът и реализацията на бизнес решения в облака може да се окаже съществено предизвикателство пред знанията и уменията на експертите ”, показа Маги Наумова.

По нейните думи, „ комюнитито ” е едно от местата, в които експертите в региона могат да научат повече от сътрудниците си или самите те могат да споделят познания и опит. „ Това е мястото в което пристрастеността от технологиите събира хората дружно, а аз и моят екип в Инспирит имаме опита да го създадем и да му оказваме помощ да се развива! ”, сподели Маги.

След дългогодишната работа на българската SQL&BI потребителска група „ Lets’ SQL Together! ”, на която още веднъж тя създател, след десетките извършени уебинари, конференции и събирания, които всякога се радват на извънреден интерес и наличието на стотици ИТ експерти, към този момент е реалност и първото събитие на новата група. То ще бъде под формата на уебинар, който ще се организира на 16 ноември.

Темата на идното събитие е: „ ”, с преподавател Маги Наумова. Желаещите ще могат да се включат гратис (както и за всички бъдещи събития), като е нужна се само регистрация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР