Технологиите тласкат човешката сексуалност към неизследвани територии. Те трансформират начина,

...
Технологиите тласкат човешката сексуалност към неизследвани територии. Те трансформират начина,
Коментари Харесай

Бъдещето на секса: трансформацията на интимността

Технологиите тласкат човешката половост към неразучени територии. Те трансформират метода, по който претърпяваме любовта и интимността и носят голям капацитет за по-дълбоки прочувствени и физически контакти. Ползите ще са за всички, само че най-вече за тези, които са изправени пред полови провокации като дистанции, самотност, дискриминация или физиологични ограничавания.

Според Future Sex, измененията се развиват в пет обособени сфери. Техният отчет преглежда всяка от тях и разкрива по какъв начин ни придвижват оттатък вярването, че технологиите ни изолират. Ето по какъв начин технологиите могат в действителност да ни сближават.

Дистанционна фамилиарност

Обикновено дистанциите убиват връзките. Работа или други условия обаче постоянно принуждават двойките да остават разграничени за дълго. Сега секстех компании като Kiiroo и Vibease създават нови, свързани посредством интернет секс играчки, които се отнасят към категорията на теледилдониката. Тези смарт устройства като вибратори и други взаимодействат между тях чрез приложения. Използват се тъчтехнологии, записват се полови придвижвания и се препращат страстите и чувствата сред любовниците.

Вече се тестват прототипи на устройства за целуване от огромно разстояние, специални  вибриращи VR костюми и свързани възглавници, които препредават звука от пулса от любовника. Всички тези нововъведения вещаят бъдеще, в което отдалечената фамилиарност е мулти-чувствителна. В идващите десетилетия сексът от разстояние ще бъде много по-привлекателен, реален и прочувствено натоварен. Процесът по новите разработки ще се форсира след 2018 година, когато изтича патентът, който контролира трансмисията на полови връзки онлайн.

Виртуални мечти

Искаш ли да изследваш половите си мечти в безвредна и допустима среда? Виртуални светове за възрастни като Red Light Center  и 3DXChat разрешават да създаваш полова среда и тела напълно по собствен усет. Можеш да превърнеш себе си или различен аватар в идеалния полов сътрудник, да срещаш действителни хора в действително време, да участваш във виртуални денспартита, да присъстваш в неповторими пространства, чийто дизайн цели само осъществяването на неповторими стремежи. За хора, които живеят в изолираност или пък в среда, в която нетрадиционния секс не се приема добре, виртуалният секс може да усъвършенства качеството на живота като цяло, само че също и на себеприемането.

Моушън кепчър анимации на артисти оказват помощ за построяването на необикновено правдоподобна среда, придвижвания и графика. Нещата ще стават даже още по-реалистични. Световете за виртуален секс стартират да интегрират секс играчки за отдалечен секс и виртуална действителност. Сливането и развиването на тези две полета ще докара до цялостно изгубване на линията, разделяща „ действителния “ секс с някой в твоето физическо пространство и виртуалния секс в онлайн среда.

3DXChat

Роботи любовници

Компаниите се надпреварват в основаването на първия изцяло функционален секс робот, макар че някои прототипи на по-ниско равнище и автоматизации към този момент съществуват. Най-популярният пионер в бранша е Abyss Creations, производител на силиконовите любовни кукли RealDoll. Компанията анонсира плана Realbotix през 2015 година Първата цел е основаването на говореща роботска глава с илюзията за схващане, която ще бъде прикрепяна към телата на RealDoll. Очаква се първите поръчки на сексробота да тръгнат в края на годината, а приложението с изкуствения разсъдък би трябвало да се появи още през април.

Екипът на компанията планува да направи и роботски тела и да интегрира машините си във виртуалната действителност. Този план е забавен, тъй като екипът на Realbotix работи взаимно с специалистите на Hanson Robotics. Тази компания пък е известна с извънредно софистицираните си и човекоподобни роботи с впечатляващи характерности на изкуствения разсъдък.

Роботите със полови функционалности няма просто да затоплят самотните сърца на хора, които към този момент са привлечени от изкуствени компаньони. В бъдеще роботи – терапевти ще се употребяват за отнасяне на полови дисфункции и ще оказват помощ на хората да бъдат по-добри любовници за човешките си сътрудници.

Пълно потапяне (Immersive Entertainment)

Докато стията за филми за възрастни навлизат бързо във виртуалната действителност в опит да компенсират приходите, спаднали поради уеб страниците с безвъзмезден стрийминг, половият капацитет на технологията надалеч не се лимитира единствено до порнографията. Може да вземем за пример да се употребява за полово обучение.

Симулираната среда на виртуална действителност предлага безвреден метод за проучване на обществени проблеми и да учи младежи за евентуалните опасности на разнообразни сюжети. Например YMCA в Монреал предложи неотдавна за утвърждение просветителна акция, в която се употребяват очила за виртуална действителност. Участниците влизат във взаимодествие с настойчив мъж любовник – всичко от гледната точка на дамата към рисковите обстановки. Целта на уредниците е да покачат увереността в равенството сред половете и да понижат насилието. Друг екип – от Университета Емори също създаде сексуалнообразователна стратегия за млади цветнокожи дами, която учи на безвредни секс практики и попречване на нежелани бременности.

Порносайтът BaDoinkVR пък пусна 8 серийна сексулана терапия, наречена Virtual Sexology, основана благодарение на лицензиран терапевт, в която артисти учат мъжете и дамите по какъв начин да усъвършенстват качеството на половия акт.

Човешки усъвършенствания

Пробивите в медицината отварят еротични благоприятни условия, които допускат цялостно преразглеждане на така наречен полови ограничавания, наложени от биологията или от травми и болести. Например през 2016 година хирурзи в Съединени американски щати направиха първата трансплантация на пенис на оживял в битката с рака пациент, чийто пенис е бил ампутиран. Също предходната година отново в Съединени американски щати беше осъществена първата за страната трансплантация на матка на бездетна пациентка. Въпреки че органът е бил отритнат и е трябвало да бъде отхвърлен, пациентки, подложени на сходни интервенции в Швеция са съумели да износят деца.

Генителните реконструкции и трансплантации зависят напълно от донори, само че развиването на 3D биопринтирането и инженеринга на тъкани ще отстрани тази взаимозависимост. В идващите десетилетия регенеративната медицина ще помогне на доста хора да преодолеят контузни и полови дисфункции. Хората ще получат опцията да моделират телата си по лично предпочитание предвид на персоналната си полова хармония. Микрочипове и интернет свързани импланти ще оферират алтернатива за тези, които желаят да се слеят с машината и да се трансфорат в полови киборги.

Сексът и сексуалността играят интегрална роля в човешкото взаимоотношение. Развитието на технологиите ще ни помогне да научим повече за себе си и за връзката с хората, които обичаме.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР