Технологиите променят всеки аспект не само на ежедневието, но и

...
Технологиите променят всеки аспект не само на ежедневието, но и
Коментари Харесай

Изкуство и отвъд рамките на телевизора

Технологиите трансформират всеки аспект освен на всекидневието, само че и на цивилизацията като цяло. В това число непроменяемо попада и изкуството във всичките му форми.

На пръв взор, цифровите технологии и изобразителното изкуство, да вземем за пример, нямат доста допирни точки, само че в действителност двете се допълват чудесно. Много от модерните анимации са нарисувани от художници благодарение на най-различни технологии. А с помощта на развиването на тв приемниците можем да се любуваме на оптимално качество както на тези анимации, по този начин и на картините на най-хубавите художници от целия свят.

Когато технологиите и изкуството се съберат, могат да бъдат реализирани впечатляващи резултати, от които печелят всички: създателите имат повече благоприятни условия да изразят себе си, както и да получават достъп до доста по-голяма евентуална публика, с която да споделят работата си. А феновете на изкуството имат още способи да се любуват на забавните произведения, в това число да видят в дома си обичаните си картини и фотографии.

Именно за тази концепция Samsung употребява опита си в създаването на тв приемници, с цел да сътвори. Това е тв приемник, който интегрира най-модерните технологии, с цел да предложи на потребителите освен отлична картина за гледане на видео и мултимедия, само че и с цел да им предложи нов, съвременен допир с изобразителното изкуство.
„ Извън рамките “
През май т.г. Samsung показа дружно с българския художник Павел Митков взаимния план Out of The Frame - неговите картини оживяват благодарение на новото потомство на тв приемници The Frame 2022. В галерията на художника в центъра на София творбите са изложени на шест тв приемника The Frame 2022. Любителите на изкуството могат да се насладят на качеството на екрана и какъв брой добре той пресъздава и най-малките елементи на всяка картина паралелно. А компания на „ цифровите “ платна вършат произведения на създателя на обичаен физически притежател.

Предстои картини на Митков да станат част от Art Store – платформата с абонаментен достъп, която дава опция на феновете на изкуство да се любуват на творби от международни създатели посредством The Frame, и това вкъщи си. Творби на Митков влизат в специфичната селекция, в която към този момент има над 1600 фотографии и картини от международни музеи и галерии. Той ще стане първият български художник, чиито произведения се оферират за избор в Art Store. Партньорството на Samsung и Митков ще продължи с още начинания през идващите месеци, в това число и за деца.
От инженерите за създателите и ценителите
За всеки актьор е значимо творчеството му да бъде забелязано и усетено в неговия оригинал. Ценителите на изкуството имат същото предпочитание, с цел да могат да съпреживеят всяка творба. Именно по тази причина Samsung основава The Frame - с цел да отговори на всички условия и упования както на създателите, по този начин и на феновете на изкуство.

The Frame 2022 се възползва от целия насъбран опит досега, както и от най-новото потомство технологии при тв приемниците. С The Frame 2022 в дома на потребителите влиза изложба със селекция от световноизвестни картини и фотографии или с сбирката от фамилни фрагменти. The Frame 2022 разполага с функционалността Art Mode. Когато тв приемникът е изключен, той автоматизирано се трансформира в цифрово платно и може да изобразява картини от Art Store, както и фотосите от албуми с персонални фотографии. Има и датчик, посредством който екранът се изключва, когато няма никой в помещението.

Телевизорът може да опознава усета на потребителя и да му предлага произведения, които да се пресъздават на екрана. The Frame 2022 предлага още функционалност за прибавяне на паспарту към картините с композиция от 5 дизайна и 16 цвята за най-различни и реалистични матови платна. А датчикът за бляскавост приспособява картината съгласно околната светлина, с цел да наподобява постоянно еднообразно добре.

Дисплеят на The Frame 2022 е 4K QLED е непрозрачен, с цел да понижи отблясъците от околната светлина. Quantum Dot технологията реализира над 1 милиарда цветови нюанса за тъкмо пресъздаване на всяка картина. Освен това тв приемникът може да бъде персонализиран посредством сменяеми рамки. Той е с дебелина единствено 24,9мм и може да се впише във всеки интериор.

Трите благоприятни условия за апаратура са съгласно другите условия на пространството – на стена, на елегантна стойка или на артистичен статив-триножник. Отделно се предлага и стойка за стена, посредством която The Frame 2022 може да бъде завъртан хоризонтално или отвесно съгласно гледаното наличие и изобразените картини. Накратко, The Frame 2022 е тв приемник, който дава опция на художниците да показват картините си по допустимо най-реалистичния метод на доста по-голяма публика, а феновете на изкуството имат разполагаем изложба със международни произведения и съвременни технологии, с цел да им се насладят уместно. Но има и още…
Технологии… толкоз доста технологии
The Frame 2022 може да обича изкуството, само че това не значи, че подценява останалите си отговорности. Телевизорът „ прелива “ от технологии, които го вършат желан избор както за занимания, по този начин и за работа.

Списъкът с технологии на The Frame 2022 е извънредно дълъг, само че паралелно с Art Mode, можем да селектираме няколко. Откриваме да вземем за пример, че изкуственият разсъдък и Quantum Processor 4K обезпечават оптимално качество освен на картината, само че и на звука. Телевизорът може да приспособява настройките на картината съгласно околната светлина, а интензивният гласов усилвател в действително време контролира разговора съгласно фоновия тон на наличието. Има и технология за пресъздаване на 3D многоканален тон с следене на придвижването на обектите по екрана и Dolby Atmos.

В селекцията от функционалности бихме отличили и множеството смарт функционалности. Например Multi View за гледане на два потока наличие по едно и също време, в това число с едновременен тон от двата или единствено от единия. Mobile Mirroring разрешава прекачване на видео, музика и фотоси от мобилно устройство към тв приемника. Режимът DeX пък разрешава свързване с компютър от разстояние (например служебната машина в офиса). несъмнено е подготвен за всекидневието на модерния човек и знае по какъв начин да се впише в него толкоз добре, колкото и красива картина на стената вкъщи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР