Технологии Пазарът на смартфони най-зле от 5 години насам Доставките

...
Технологии Пазарът на смартфони най-зле от 5 години насам Доставките
Коментари Харесай

Пазарът на смартфони най-зле от 5 години насам

Технологии Пазарът на смарт телефони най-зле от 5 години насам Доставките на нови телефони не престават да падат и през тази година  Мартин Дешев 2 май 2019, 10:13  Пазарът на смарт телефони най-зле от 5 години насам Източник: БГНЕС
рудният интервал за пазара на смарт телефони продължава. Въпреки множеството нови модели през последните месеци, доставките и надлежно продажбите на нови смарт телефони падат и стават все по-ниски, оповестява Strategy Analytics.

Дойде ли краят на сгъваемите телефони още в този момент

Samsung отсрочва дебюта на Galaxy Fold поради проблемите

Първото тримесечие на 2019 година бележи негативен връх с намаляване от 4% по отношение на същия интервал предходната година. Освен това общият брой доставки на смарт телефони за първата четвърт на годината се оказва най-слабият от третото тримесечие на 2014 година насам.

Ново потомство чипове усъвършенства смарт телефоните

Държим ли бъдещето в ръцете си с Huawei Mate X

Въпреки това новините не са напълно неприятни. Първата четвърт на годината демонстрира индикации, че спадът най-накрая стартира да се забавя. Това се отразява в малко по-добра прогноза за цялата година напред.

Най-добро показване записва Huawei с малко над 50% растеж. Доставките на компаният аса достигнали 59,1 млн. броя по отношение на 39,3 млн. година по-рано. Пазарният дял на компанията е 17,9%, като последователно се приближава до водача Samsung.

Корейската компания резервира водачеството със 71,8 млн. доставени телефона,. Това обаче е с близо 7 млн. по-малко по отношение на предходната година. Пазарният дял на компанията е 21,7%.

На трето място остава Apple с 13% дял и най-сериозен спад на доставките. През първото тримесечие на тази година компанията е досатвила 43,1 млн. телефона по отношение на 52,2 млн. година по-рано. Основният проблем за Apple е спадът на интереса към марката в Китай и сложното ѝ нахлуване в Индия, където предложенията ѝ са прекомерно скъпи за всеобщия консуматор.

Galaxy S10+ е "телефонът за всичко " на Samsung (ревю)

Очакванията са през идващите месеци пазарът да продължи да забавя спада си, само че сложният интервал към момента не е минал. Ще е нужно време, а и хората към този момент по-често задържат настоящия си телефон по-дълго. Тази година ще е прекомерно рано и за сгъваемите телефони да създадат някакъв отзив на пазара, защото те към момента ще са прекомерно малко като избор и прекомерно скъпи.

Смартфоните от висок клас към този момент са единствено за определени

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев смарт телефон мобилен телефон мобилни технологии
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР