Технологичният гигант Google, с подкрепата на Министерството на икономиката, стартира

...
Технологичният гигант Google, с подкрепата на Министерството на икономиката, стартира
Коментари Харесай

Google ще обучава малки и средни предприятия в България

Технологичният колос Гугъл, с поддръжката на Министерството на стопанската система, започва образования за цифрови умения на дребните и междинни предприятия в България.

Официалният старт на програмата „ Grow with Гугъл “ ще бъде даден в понеделник (14 май), от 11:00 часа, в Гранд Хотел София. За откриването на събитието е поканен министър-председателят на Република България Бойко Борисов, а в него присъединяване ще вземат и заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и Анетe Крьобер-Риел, старши шеф Публични политики и връзки с държавните управления в Гугъл, оповестяват от Министерство на стопанската система.

Събитието ще стартира с „ Grow with Гугъл Digital Workshop “ с участници от дребни и междинни предприятия в България и обучители, и съветници. След церемонията по откриването ще се организира полемика " Цифрови умения - Нови благоприятни условия за развиване на локалните бизнеси ", която ще се концентрира върху смисъла на цифровите умения за дребни и междинни предприятия и икономическия напредък в страната. В нея присъединяване ще вземат и евродепутатът Ева Майдел; Григорис Зарифополус, районен управител за Гърция, България, Кипър и Малта в Google; Саша Безуханова, създател на Move.bg и Добромир Иванов, член на борда на Българската стартъп асоциация – BESCO.

Инициативата е част от поетия от Гугъл ангажимент, за превъзмогване на цифровото разделяне в Европа, като компанията е оповестила, че ще помогне на 1 млн. европейци да намерят работа или да реализират бизнес напредък до 2020 година, което е част от напъните на водената от Европейска комисия „ Коалиция за умения и работни места в региона на цифровите технологии “.

През април 2016 година компанията започва програмата „ Дигитален гараж в България “ като безвъзмездна онлайн платформа за образование на цифров маркетинг и онлайн бизнес за чиновници и бизнесмени в сегмента на дребните и междинни предприятия. Оттогава повече от 26 000 души са подготвени в региона на цифровите умения посредством платформата, а 21% от миналите през програмата настояват, че са усетили положителен резултат върху кариерата и бизнеса си след образованието.

Програмата се организира под патронажа на Министерството на стопанската система на Република България и с поддръжката на Българската търговско-промишлена палата.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР