Технологичният гигант Apple ще бъде изправена пред нови антитръстови обвинения

...
Технологичният гигант Apple ще бъде изправена пред нови антитръстови обвинения
Коментари Харесай

Компанията Apple е изправена пред нови антитръстови обвинения в ЕС



Технологичният колос Apple ще бъде изправена пред нови антитръстови обвинявания в Брюксел през идната седмица поради метода, по който слага съперниците в неподходящо състояние в границите на своята система за мобилно заплащане, показаха пред " Файненшъл таймс " четири неназовани лица, осведомени с въпроса.

Според тях Apple рискува тежки санкции, откакто проверяващи лица по въпросите на конкуренцията упрекнаха Apple в нарушение на законодателството на Европейски Съюз.

Разследващите са загрижени, че нежеланието на Apple да разреши на платежните системи на трети страни да имат достъп до технологията на компанията за " NFC чип за заплащане " изкривява пазара и подкопава съперниците.

Това е едно от множеството следствия, които бяха открити в Брюксел против компанията от Силициевата котловина, в това число две други, при които антитръстови органи проверяват дали Apple вреди на конкуренцията в услугите за стрийминг на книги и музика в своя платформа App Store.

Новото следствие идва, откакто европейските регулаторите утвърдиха два знакови законодателни акта за ограничение на силата на огромните технологии.

" Файненшъл таймс " показва, че от Европейската комисия и Apple са отказали да разясняват информацията за идни нови антитръстови обвиненияя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР