Технологичният гигант Amazon. com Inc. обяви в сряда, че е

...
Технологичният гигант Amazon. com Inc. обяви в сряда, че е
Коментари Харесай

Amazon придобива MGM Studios за 8,45 милиарда долара



Технологичният колос Amazon. com Inc. разгласи в сряда, че е придобил филмовата компания MGM Studios (Metro-Goldwyn-Mayer) за 8,45 милиарда $.

Според изказването на Amazon, водачът в онлайн търговията ще помогне за " опазване на наследството и каталога от филми на MGM ", като в същото време ще даде на потребителите по-голям достъп до големия кино и ефирен азбучник на филмовото студио.

Освен това Amazon посочи историята на MGM в Холивуд, заявявайки, че тя се добавя добре с работата, която Amazon Studios прави до момента, и че имат намерение " да даде възкожност на MGM да продължи да прави това, което прави най-добре “.

Майк Хопкинс, старши вицепрезидент на Prime Video и Amazon Studios (услугата за видео стрийминг), разяснява договорката, като сподели:

" Истинската финансова стойност зад тази договорка е съкровището на големия кино азбучник, който планираме да преосмислим и да развием дружно с надарения екип на MGM. Това е доста вълнуващо и дава толкоз доста благоприятни условия за висококачествено описване на истории ".

Обширният азбучник на MGM включва повече от 4000 кино лентата, в това число филмите за Джеймс Бонд, " Роки ", " Телма и Луиз " и " Мълчанието на агнетата ", както и 17 000 телевизионни излъчвания като The Handmaid’s Tale и Vikings.

Предстоящите заглавия на Metro-Goldwyn-Mayer пък включват " Къщата на Гучи " с присъединяване на Лейди Гага и Адам Драйвър, както и идващия филм от франчайза на Джеймс Бонд " Няма време да умра “.

MGM завоюва повече от 180 награди " Оскар " и 100 награди " Еми ".

Това е втората по величина договорка в историята на Amazon след придобиването на компанията Whole Foods Market през 2017 година за 13,7 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР