Технологичните иновации предоставят много повече възможности за диагностициране и лечение

...
Технологичните иновации предоставят много повече възможности за диагностициране и лечение
Коментари Харесай

Учените създадоха революционно устройство за възстановяване на зрение

Технологичните нововъведения дават доста повече благоприятни условия за диагностициране и лекуване на редица заболявания. Сложните медицински апарати и даже невронни мрежи с изкуствен интелект дават основни данни на лекарите, с които всекидневно избавят милиони животи. В продължение на десетилетие екип от учени на Monash University работят върху революционно устройство за кортикално зрение.

Уникалната машина може един ден да разреши на хора, които не могат да виждат да възстановят зрението, посредством способ, който не е вероятен до момента. Самият план носи името " Cortical Frontiers " и е обвързван с създаването на дребни електронни импланти, които се разполагат върху повърхността на човешки мозък.

Много хора, които са в положение на клинична слепота имат повредени зрителни нерви, които предотвратяват предаването на сигнали от ретината до " зрителния център " на мозъка. Иновативната система за бионично зрение Gennaris e сътвори да се оправи с този проблем. оповестява TechCrunch.

Системата може да отстрани редица ограничавания, които в този момент затрудняват лекуването на доста характерни положение. Ключовите съставни елементи включват специфична шапка за глава с камера и безжичен предавател, процесор за зрение, 9х9мм. плочки-импланти и програмен продукт, който в действително време обработва данните. Технологията има огромен капацитет и към този момент започват първите клинични проби, което е последната фаза преди да се трансформира публичен инструмент за лекарите по целия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР