Технологичен гигант от Тайван влиза в индустриалната зона на Пловдив.

...
Технологичен гигант от Тайван влиза в индустриалната зона на Пловдив.
Коментари Харесай

Росен Карадимов: Технологичен гигант от Тайван влиза в индустриалната зона на Пловдив

Технологичен колос от Тайван влиза в индустриалната зона на Пловдив. Чуждестранната инвестиция ще е за милиарди. Скоро ще бъде образувана междуведомствена група, която да подкрепя вложителя в Пловдив. Това заяви служебният министър на нововъведенията и растежа Росен Карадимов.

„ Само за 2024 година страната е планувала 7 млн. за довеждаща инфраструктура. В " Тракия икономическа зона " (ТИЗ) са направени към половин милиард вложения и са разкрити 2300 работни места. Това е верният път и е пример, по който България ще би трябвало да тръгне ”, уточни пред " Нова телевизия " Росен Карадимов.

„ Когато бъдат синхронизирани напъните на всички, резултатът се получава. Толкова сполучлива беше програмата на индустриалните паркове, че в бюджета за 2025 година сме предложили финансиране на изработването на специфична национална стратегия с национално, а не европейско финансиране ", добави министърът. Карадимов се срещна на място с напредъка на капиталови планове, които се построяват с поддръжката на Министерството на нововъведенията и растежа посредством насърчителните ограничения по Закона за поощряване на вложенията.

Посещението се случи на територията на втория цех на " Шнайдер електрик ", в който се влагат над 15 милиона евро. Така общата инвестиция на немската компания в ТИЗ ще надвиши 70 милиона евро от стъпването ѝ на българска земя, сподели шефът Мартин Йорданов. Новият цех е със застроена повърхност от 8 декара, има специфични термопанели със стъкловоди, които пречупват слънчевата светлина и с 25 см вата за шумо- и топлоизолация. Отделно от това се възнамерява потреблението на геотермална сила. Очакванията са този цех да бъде шоукейс в ТИЗ, разгласи Йорданов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР