България задържа втора позиция по ръст на цените на жилищата

...
България задържа втора позиция по ръст на цените на жилищата
Коментари Харесай

България задържа второ място по ръст на цените на жилищата в Евросъюза

България задържа втора позиция по растеж на цените на жилищата в Европейски Съюз, сочат данни на Евростат за второто тримесечие на годината.

Най-голям спад в цените е регистриран в Люксембург, Финландия и Франция, а най-сериозен растеж: в Полша, България, Литва и Хърватия. В съпоставяне с предходното тримесечие цените остават постоянни в Унгария, покачват се обаче в 23 страни членки на Европейски Съюз. Заради високите цени и наемите на жилищата неотдавна в Испания се организираха митинги в огромни градове на страната.

Цените на жилищата в Обединеното кралство се повишават за трети следващ месец до съвсем рекордно равнище. Според банка " Халифакс " - най-големия ипотечен заемодател на Острова, растящите заплати на трудещите се и падащите лихвени проценти са съдействали ипотеките да станат по-достъпни за някои купувачи на жилища.

Как се вписват на пазара на недвижими парцели в Обединеното кралство българите, искащи за закупят дом и какво е нужно за възстановяване на кредитния рейтинг?

Статистическите данни демонстрират, че през последната година цените са нарастнали приблизително с 0,7%, като варират според от регионите и типовете парцели. В момента междинната цена на парцел за страната е към 267 000 паунда, разяснява тя.

Главната причина за покачването на цените е по-голямото търсене по отношение на предлагането на пазара. С фрапантното повишаване на лихвите по ипотечните заеми през последните две години растежът на цените малко се забави, добавя консултантът.

Депозитът зависи от цената на парцела. Правителството и другите банкови и кредитни институции се пробват да вкарат разнообразни схеми за подкрепяне, изключително на младежи, да закупят първото си жилище, като има и опция за закупуване на жилище без депозит.

Българите избират да живеят в лично жилище. Генетично заложено при българина е да оказва помощ на децата си. В днешно време за младежи, преди малко приключили учебно заведение или университет, е мъчно за закупят парцел. Ако живеят на квартира и заплащат наем, те са затруднени да събират парите за депозит, а първоначално приходите им не са изключително високи, даже и да имат влиятелна специалност като младши доктор, инженер или в областта на финансите, разяснява пред БНР Милена Трайкова, самостоятелен съветник по ипотечни заеми във Англия.

Тогава родителите могат да оказват помощ с изключение на с спомагателна сума към депозита могат и " да се закачат " към заема като кредитополучатели, без да е належащо да живеят в парцела. Могат и да дават част от личното си жилище, което към този момент е изплатено или съвсем изплатено, като спомагателен залог, с цел да се отпусне заем на техните деца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР