Ако планирате да направите изгодна покупка по време на предстоящия

...
Ако планирате да направите изгодна покупка по време на предстоящия
Коментари Харесай

Как да пазаруваме разумно по време на „Черен петък“?

Ако планирате да извършите преференциална покупка по време на идния „ Черен петък “ в края на ноември, в този момент е моментът да си набележите съответните артикули и да следите придвижването на техните цени, а не да пазарувате импулсивно по време на акцията, единствено тъй като има изказвания за понижения. Това поучава създателят на онлайн платформата Габриела Руменова пред „ Българска национална телевизия “.

По закон, с цел да бъде една цена действително понижена, стоката би трябвало да е на предходната цена най-малко един месец преди началото на акцията за отстъпки. Според Руменова, цените скоро ще се стабилизират и точно от тях ще се пресмятат отстъпките. Тя акцентира, че би трябвало да променим наклонността и да пазарим от „ Черния петък “ единствено артикули, които в действителност са ни нужни , вместо да купуваме единствено поради понижението.

По данни от проучвания, междинната сума , която пазаруващите по време на „ Черния петък “ харчат, е към 400 лева Руменова означи, че хората харчат повече по време на „ Черния петък “, в сравнение с по Коледа и Нова година. Една от аргументите за това е, че доста от тях употребяват акцията, с цел да обезпечат подаръците си за идните празници . Особено при онлайн извършването на покупки, потребителите се пробват да избегнат риска от закъснели доставки, които могат да оставят някой без дарове в последния миг.

Потребителите би трябвало да имат поради, че даже и понижението да е действително, това не подсигурява най-хубавата цена за дадена стока. Ценообразуването е свободно и една и съща стока може да бъде открита в необятен ценови диапазон в разнообразни магазини . Така може да открием по-изгодни предложения и без понижение.

Същият търговец не е длъжен да предлага понижение във всичките си физически и онлайн магазини , а единствено в тези, за които е оповестил отстъпки. Важно е обаче да съблюдава всички правила – да показва остарялата и новата цена , % на отстъпката и информацията да бъде вярна, добави Руменова. 

Адв. Велислав Величков: Мафиотският надзор ще продължи, в случай че не спрем Борислав Сарафов

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР