Техническият проблем, заради който тази сутрин движението на железниците в

...
Техническият проблем, заради който тази сутрин движението на железниците в
Коментари Харесай

Техническият проблем, който спря движението на влаковете в Северна Германия, е предизвикан от саботаж, казва източник от "Дойче бан"

Техническият проблем, поради който тази заран придвижването на железниците в Северна Германия бе прекратено за три часа, е зародил в следствие от бойкот, съобщи ДПА, като се базира на източник от държавния железопътен оператор " Дойче бан ".

" Заради бойкот, при който бяха наранени кабели, тази заран " Дойче бан " трябваше да прекрати трафика в северната част на страната в продължение на близо три часа ", е декларирал той.

По-рано през днешния ден компанията сподели, че е била нарушена работата на информационната система, отбелязва Ройтерс.

Сп. " Шпигел " заяви, базирайки се на собствен източник от службите за сигурност, че кабелите от радиокомуникационната система са били прекратени на две места.

Следобед " Дойче бан " написа в " Туитър ", че към момента има усложнения в трафика на железниците.

Сутринта придвижването на влаковете е било прекратено в провинциите Хамбург, Шлезвиг-Холщайн, Долна Саксония и Бремен. Това се е отразило и на интернационалните линии, които свързват Германия с Дания и с Нидерландия.

През последните години " Дойче бан " все по-често има проблеми със закъснели и анулирани влакове поради недостатъци в инфраструктурата, отбелязва Ройтерс. Днешният случай обаче е обезпокоителен сигнал, откакто наскоро НАТО и Европейски Съюз подчертаха потребността от предпазването на сериозна инфраструктура по отношение на течовете по газопроводите " Северен поток ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР