Техническият научен комитет в Италия одобри медицинския протокол за рестартирането

...
Техническият научен комитет в Италия одобри медицинския протокол за рестартирането
Коментари Харесай

Важно решение за Серия А

Техническият теоретичен комитет в Италия утвърди медицинския протокол за рестартирането на сезона в Серия А. Според инфомационната организация ANSA, това включва и карантинирането на целия тим, в случай че има случай на инфектиран с ковид в клуба.

Това беше една от главните стъпки, които трябваше да изяснят пътя за възобновяването на шампионата.

Докладът показва, че техническият комитет е оценил в детайли показаното от Италианската футболна федерация, Лигата и Асоциацията на футболистите.

Въпреки апелите за смяна на медицинския протокол, правилото за карантиниране на цялостен тим остава. Това значи, че в случай че има един инфектиран футболист с COVID-19, то целият отбор ще бъде изолиран за 14 дни.

Това остава проблем за клубовете и е мощно подложено на критика от ръководителя на Италианската асоциация на спортните медици професор Енрико Кастелачи.

„ Бих заложил на началото на сезона в Серия А, само че не и на завършека му. С един позитивен тест и правилото за 14 дни карантина, бих видял това като за завършек на шампионата “, съобщи професорът.

Висшата лига реши да възобнови мачовете на 17 юни, само че със седемдневна карантина при позитивен случай и то единствено за инфектирания футболист, а не за целия тим.

Италианският министър на спорта Винченцо Спадафора би трябвало да вземе тежкото решение дали сезонът в Серия А ще бъде обновен.

Последният мач от шампионата беше изигран на 9 март.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР