Техническият директор на БФС Георги Иванов, заедно с главният методист

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов, заедно с главният методист
Коментари Харесай

Гонзо представи книгата Пътят на таланта“ и каза: За да имаме утре, трябва да направим днес

Техническият шеф на БФС Георги Иванов, дружно с основният методист на юношеските национални тимове Лъчезар Димов и мениджърът " Елитен футбол " на ФИФА Калъм Ървинг публично показаха книгата " Пътят на гения ", която е пособие за клубове, треньори и родители.

" Преди година и половина се събрахме млад екип. Решихме да изготвим пособие за клубове, треньори и родители, които могат да четат. Идеята беше да бъде книгата на понятен език за огромна маса хора. Да може да се схваща от всички.
 Бербо: Дребнометия, със Стилиян сме се разбрали
Бербо: Дребнометия, със Стилиян сме се разбрали

Няма Петров да е претендент за президент

Книгата е направена по отношение на всички нови способи за развиване, в които вземат участие ФИФА и УЕФА в построяването на тази клуба, те ни оказват помощ за развиването на детско-юношеския футбол ", сподели Иванов.

" За да имаме на следващия ден, би трябвало да създадем през днешния ден. Какво сме създали през днешния ден ще го забележим след един месец, след една година. Хубаво е да работим в синхрон. Това е целесъобразно, няма нищо наложително. Това е нашата философия, която предлагаме на клубовете. Не споделям, че това е най-правилната методика, тъй като има доста пътища, по които да стигнеш до триумфа ", добави той.
 Не е смешка - Гонзо показва книга
Не е смешка - Гонзо показва книга

Ето каква е тя

" Основната работа, която би трябвало да се свържи, е в клубовете. Имаме проектонационали до 14 години, които работят по най-съвременните методики. Целта ми е била да направя футболисти за мъжкия тим, които да са на друго равнище от сегашните. Концентрирали сме се в детско-юношеския футбол, тъй като знаем, че там може да променяме нещата.

Тези, които са над 20 години могат да работят в спортна форма. Тяхното равнище за развиване и завършило. Наблегнали сме на юношеския футбол след години да имаме играчи, с които да се гордеем. Това е маратон. Трябват 5-6-7 години, с цел да създадем играчи. Отговорността за качествата на сегашните национали е на клубовете. Ние избираме най-хубавите, с цел да играят за България ", съобщи още той.
 Гонзо: Още в този момент мога да си подам оставката, аз съм чиновник на БФС
Гонзо: Още в този момент мога да си подам оставката, аз съм чиновник на БФС

" Не може да трансформираме футбола в бойна сцена "

" Първо би трябвало да създадем положителните играчи на 19 - 20 години. Тогава ще махнем чужденците. Искаме клубовете, които играят в България да вземат участие в евротурнири. Ние би трябвало да работим в този момент и след време да имаме положителни играчи и президентите на клубовете сами ще предпочетат българските играчи от чужденците ", показа Гонзо за чужденците в клубовете.

" Повече от година на проследявам процесите на развиване на футбола тук и открихме детайли и изготвихме разнообразни рекомендации, с които оформихме нашето партньорство. Фантастично е, че огромна част от тези рекомендации, които ние тогава направихме и дадохме, към този момент са включени в тактиката на федерацията за развиване на футбола в България.

Разбира се думите от време на време са блестящи, всичко в документи наподобява хубаво. Следващите три дни, с шампионата, който следва ще забележим на процедура нещата, които си говорихме. Искам да кажа за връзките с БФС. Винаги сме имали доста почтена връзка. Понякога диалозите са били сложни, тъй като става дума за развиването на играчите. Българската федерация постоянно е била въвлечена и дейна в развиването на това звено ", сподели представителят на ФИФА Калъм Ървинг.

Основните насоки в книгата бяха показани от нейния главен създател Лъчезар Димов.
 Снимка 645275
Източник:

" Цялата книга е основана на разнообразни практики - Германия, Белгия, Унгария, Сърбия, Хърватия, Байерн Мюнхен и изключителната поддръжка на ФИФА и УЕФА като контролни органи. Най-важната част е идентификация на гения и капацитет. Създадохме актулни профили на позицията и характерностите им.

Създадохме наша лична скаутинг система, по която да оценяваме настоящото показване, която да е задоволително справедлива. Разглеждаме подготвителния развой и характерността му.

Разглеждаме и правилата на подготвителния развой и методите на натоварване. В съществуващата онлайн академия на БФС от 20 треньора стигнаха 674 за 1 година. Абсолютно безвъзмездна за всеки треньор и клуб. Книгата преглежда развиването на футболистите на три стадия - начално образование, главно образование и спортно образование. Ролята на родителите също е значима ", сподели Димов.

Отношение взе и някогашният началник на треньорската школа проф. Лъчезар Димитров: " Това е типично образователно пособие за треньорите от позиция на работата с подрастващи футболисти. 400 страници е. В първите 100 страници се разжглеждат значими въпроси свързани с гения и значими фактори от позиция на тренировчния развой.

На 300 страници в три възрастови интервала, богато унагледен материал се дават модерни игрови форми и благоприятни условия от необятен набор спортни упражения.Споделен е немския опит. Авторът Лъчезар Димов е приключил в Кьолн.
 Бербатов показа програмата си, ето на какво ще залага
Бербатов показа програмата си, ето на какво ще залага

Вижте детайлности

Личи немския опит, употребен е и опита на юношеския национални треньори и всичко това, което вършат като начинания с подрастващи футболисти от цялата стрена. За в бъдеще може да се основат набор от тестови инспекции в региона на физически и тактико-техническите привички, което ще даде на треньорите да даде разивите на гения. Това е скъп труд ", сподели Димитров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР