Техническият директор на БФС Георги Иванов излезе с официално изявление

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов излезе с официално изявление
Коментари Харесай

Георги Иванов: В националния отбор трябва да играят футболисти с български произход и самосъзнание

Техническият шеф на БФС Георги Иванов излезе с публично изказване след рецензиите по негов адрес във връзка изявлението му, че до момента в който той е шеф на националните тимове.

Бившият нападател показа, че е наясно, че изявлението му може да бъде интерпретирана по разнообразни способи, само че за него е значимо да се знае, че националният тим е идея и не трябва да бъде сравняван с клубните отбори.

" Принципната ми позиция е ясна – в българския народен тим би трябвало да играят футболисти с български генезис и българско съзнание, без значение дали са родени в страната или не. Заставам зад думите си, че желанието ми е да виждам България с български играчи и имам вяра, че футболната общност ще се съгласи с това. Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни способи, изключително когато е извадена от подтекста, само че за мен е значимо да се направи разлика сред клубни и национални тимове. Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от целия свят – нещо, което и аз съм правил като шеф, в националните става дума за идея, която няма по какъв начин да бъде купена или подправена ", разяснява Иванов.

Все отново Георги Иванов-Гонзо съобщи, че националният тим не е затворен за нито един състезател, който има български корени и е наясно какво значи да играе за България.

" В никакъв случай! Както знаете, в националните тимове към този момент играят състезатели, израснали в чужбина, като да вземем за пример даже сега се стараем да оформим документите на Лукас Петков от Бундеслигата. Има и още много играчи, които имат български корени, и които следим. Всички те са добре пристигнали, тъй като са наясно какво значи България, а и съм уверен, че българската аудитория ще ги одобри. Тъй че изрично не става въпрос за расово или етническо разграничаване, а за момчета, които схващат цената на националната фланелка ", приключи техническият шеф на БФС.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР