Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо смята,

...
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо смята,
Коментари Харесай

Георги Иванов: В Трета лига има българи, които са по-добри от чужденци в елита

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо счита, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от доста от чужденците в елитната дивизия.

След 15-годишно спиране БФС провежда още веднъж шампионат за търсене на гении от Трета лига. Турнирът стартира в сряда с полуфинални срещи сред сборни тимове от четирите дивизии. Финалът и мачът за третото място ще са в петък.

Отборите ще бъдат формирани от играчи до 21 години, които не са подписвали в никакъв случай професионални контракти. Към всеки отбор могат да бъдат добавени до трима футболисти до 23 години, за които обаче също важи изискването в никакъв случай да не са подписвали договори в Първа или Втора лига.

" Сигурен съм, че самодейността с шампионата ще бъде от изгода и на футбола, и на професионалните клубове. Досега дълги години беше забравена, само че е съвършена опция да покажем момчетата до 21 години, които са излезли от школи и играят на това равнище. Този обзор е съвършена опция освен момчетата да намерят по-добро бъдеще, само че и да съберем добър аматьорски народен тим. Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от доста чужденци в елита ", разяснява Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той още веднъж подлага на критика политиката на някои клубове: " Не е обикновено изпадащ тим да излиза със 7-8 чужденци. Но това е решение на президентите и на треньорите. Клубовете си вземат решение кого да развиват. Ако не ни подават положителни футболисти, ние няма по какъв начин да съберем добър народен тим. "

В почивния ден на шампионата Иванов ще се срещне с играчите, с цел да приказва с тях за кариерата, бъдещето и опциите.

 Футболът в България Футболът в България " стои на едно място и върви обратно ", счита Георги Иванов

През януари Иванов, че чужденци не би трябвало да играят за националния тим на България. След загубата на националите от Черна гора през март той клубовете поради многото чужденци и даде за образец ЦСКА, като уточни, че от " 11 играчи 10 са чужденци ".

Президентът на Аматьорската футболна лига (АФЛ) и вицепрезидент на БФС Румен Вълков съобщи, че от сходен шампионат е почнала кариерата на Христо Стоичков, както и на Мартин Камбуров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР