Теч на масло в дъждовната канализация, която се излива в

...
Теч на масло в дъждовната канализация, която се излива в
Коментари Харесай

РИОСВ – Варна провери сигнал за изтичащо масло в морето

Теч на масло в дъждовната канализация, която се излива в остарелия канал на яхтеното пристанище, е открит при инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда по подаден сигнал. Инспекцията е осъществена в края на ноември предходната година, излиза наяве от отчетните данни за направените инспекции по сигнали през последните два месеца на 2023, оповестени неотдавна.

Извършена е инспекция на „ Булярд Корабостроителна Индустрия “ ЕАД, при която е открито заустване на отпадъчни води, нечисти с нефтопродукти в остарял канал, свързващ Варненско езеро и Черно море, от дъждовен колектор. Предприети с административнонаказателни дейности, показват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Междувременно на ВиК – Варна с наказателно разпореждане от 14 ноември предходната година е наложена имуществена глоба в размер на 4715 лв. за замърсяване на Черно море с пречистени отпадни води от ПСОВ „ Златни пясъци “, превишаващи самостоятелните емисионни ограничавания по индикатори, регламентирани в позволение от 2011 година за прилагане на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни водни обекти.

Освен това при започване на ноември е открита още една неправда от страна на ВиК. Подаденото недоволство е, че в Морската градина, под зоологическата градина, в канала до стълбите текат фекални води от 3 дни. При инспекция на място е открито преливане на отпадъчни води от битовата канализация, стопанисвана от „ ВиК – Варна “ ООД, към дъждовния колектор, заустен в Шокъров канал. За позволеното нарушаване на сдружението е формиран акт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР