Театралната и кинозвезда от близкото минало Сашка Братанова кара старините

...
Театралната и кинозвезда от близкото минало Сашка Братанова кара старините
Коментари Харесай

Безпаричието съсипа Сашка Братанова (Снимка)

Театралната и кинозвезда от близкото минало Сашка Братанова кара старините си в ограничения. 73-годишната актриса е неузнаваема и паниките се четат по лицето ѝ. Екранната Мариана от обичания филм „ Момчето си отива “ е с минимална пенсия, а работа за нея няма и телефонът ѝ от дълго време престанал да звъни с оферти за функции. Тя не крие, че на врата ѝ като ярем висят задължения, които не може да погаси към този момент години наред.

„ Едното наслаждение ме крепи, както се оказва, играя един път в месеца. Понякога след зрелище съм извънредно изтощена, напряко лягам на земята. А другояче оправям се някак, пенсията ми е минималната, само че не желая да се окайвам – няма смисъл. През годините на никого не съм разчитала с изключение на на себе си “, споделя актрисата. Неотдавна стана ясно, че тя е продала даже жилището си, с цел да може да си стъпи на краката. От договорката изкарала положителни пари и си купила по-малък апартамент в краен столичен квартал. „ За страдание, не съумях да изплатя всички задължения, които имам “, споделя към днешна дата Братанова. Въпреки че мъчно съумява да се оправя със своите лични потребности, тя се грижи и за няколко кученца, прибрани от улицата, на които дава заслон, храна и обич. С тях споделя скромния си дом и всекидневието си. Често разгласява и фотоси от разходките им във фейсбук профила си.

Сашка има две пораснали дъщери близначки от връзката ѝ с артиста Рашко Младенов. Двамата живели дружно в продължение на 6 години, само че той по този начин и не се развежда със законната си брачна половинка – театралната режисьорка Маргарита Младенова. След появяването на двете девойки – Вяра и Надежда, Младенов ги припознава, само че пътищата им със Сашка се разделят вечно. От дълги години двамата не си приказват, само че дъщерите на актрисата поддържат връзка с татко си. Напоследък даже били изключително близки. Надя е приключила философия в СУ „ Свети Климент Охридски “, а професионална реализация е разкрила в напълно друга ниша. От 14-годишна щерката на актрисата тренира карате и е една от най-изявените български шампионки, като преди 3 години съумя да грабне и международната купа в бойното изкуство. Надя се занимава с треньорство и организация на спортни събития, до момента в който близначката ѝ Вяра – възпитател по обучение, се е отдала на благородна идея – избавя кучета.
„ Не скърбя и че изгледах децата си сама. Спомням си един път професора ми Гриша Островски, когато ми сподели: И к`во излезе от теб – майка на две деца. Гледам афиши, виждам представления, а теб те няма, а подобен гений имаше “. Беше засегнат, тъй като се отдадох на децата, а работата ми пострада. Но… подобен ми е бил животът, по този начин е трябвало да се случи, не скърбя за нищо “, споделя Сашка.

Оказва се, че като че ли поличба тегне над звездите, взели участие във филмовата класика „ Момчето си отива “. Филип Трифонов, с който Братанова си партнира в лентата, си отиде през януари 2021 година, потопен в беднотия и без пенсия макар обществената му битка да получи такава. Учителката от кино лентата – Христина Русева, пък е клошарка от дълги години и живее в бедност без ток и вода в Сливен, просейки по улиците на града. Невена Коканова си отива без време, покосена от тежък рак, а Кирил Господинов умира в беднотия, самотност и давност.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР