Театърът в пристанищния украински град Мариупол е бил разрушен от

...
Театърът в пристанищния украински град Мариупол е бил разрушен от
Коментари Харесай

Театърът в Мариопул е имал надпис Деца, различим от въздуха

Театърът в пристанищния украински град Мариупол е бил опустошен от мощна съветска бомба в нощта против четвъртък. В театъра се укриваха стотици цивилни, а на площадката пред и зад театъра са били изписани с огромни букви „ Дети “ – или на съветски - деца, с цел да се предизвести, че в театъра се укриват невръстни, заяви Украинското външно министерство.

След новината за бомбардировката от Министерството прибавиха, че доста хора са починали, а десетки са останали в клопката на разрушенията. Американският президент Джо Байдън упрекна Русия във военно закононарушение. Ройтерс обаче не удостовери достоверността на информацията за бомбардировката.

Москва отхвърля да е нападала цивилни. Руското министерство на защитата съобщи, че неговите сили не са нанесли удари по постройката и вместо това упрекна батальон " Азов ", крайнодясна украинска милиция, че е взривила театъра, заяви организация РИА.

Maxar Technologies, частна американска компания, популяризира сателитни изображения от 14 март, където се виждат изписаните думи " деца " с наедрял шрифт на съветски. Maxar показаха, че ще разпространят нови изображения на театъра незабавно щом има опция за това.

:
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР