Театър в Италия отмени представление на известен руски балетист, който

...
Театър в Италия отмени представление на известен руски балетист, който
Коментари Харесай

В Италия отмениха постановките на Сергей Полунин - татуирал си е Путин

Театър в Италия анулира зрелище на прочут съветски балетист, който има три татуировки на президента Владимир Путин на гърдите и раменете, в отговор на онлайн митинги против планувана изява на актьора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Спектакълът на Сергей Полунин на 28 и 29 януари в " Арчимболди " е анулиран " поради настоятелна акция против него в интернет и обществените медии ", заяви театърът в Милано на уеб страницата си.

Полунин трябваше да взе участие в " Распутин - танцова драма " - балет, в началото плануван за 2019 година и неведнъж отлаган поради пандемията от КОВИД-19.

От театъра споделиха, че анулацията на представлението е " акт на политическа и морална отговорност, поради ситуацията на напрежение и закани ". Говорителка на " Арчимболди " разясни, че театърът е бил подложен на акция по електронната поща, както и на доста отрицателни послания онлайн.

Решението да бъде анулиран спектакълът е взето със единодушието на компанията на Полунин. От спектакъл " Арчимболди " споделиха още, че са твърдо срещу войната в Украйна, отбелязвайки също, че са организирали представления на съветската дисидентска група " Пуси райът " и на украински актьори.

Сергей Полунин, едно от най-големите имена в света на танца и някогашен шеф на Кралския балет в Лондон, е роден в Украйна, само че през 2018 година закупи съветско поданство.

Засега няма отговор на молбата за коментар, отправена посредством уеб страницата му.

През септември, до момента в който беше на турне в Узбекистан, Полунин извърши танц във военна униформа в памет на починалите съветски бойци, спечелвайки неодобрение от локалните управляващи, които споделиха, че се е отклонил от контрактуваната стратегия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР