Театър на сетивата представя отново своите градски утопии в най-новия

...
Театър на сетивата представя отново своите градски утопии в най-новия
Коментари Харесай

Театър на сетивата с нови предизвикателства

Театър на сетивата показва още веднъж своите градски утопии в най-новия им вид – сетивна разходка из целия град. Става дума за серия от невероятни, поетични, сюрреалистични, интерактивни прекарвания, въодушевени от методите на сетивния театър-лабиринт и практиката " сетивните градски пътувания ". Тук се работи с понятието за паралелна действителност и нейното схващане и основаване, за прекарването в една вълшебна, приказно и очарователно тайнствена София на непредвидени, съкровени срещи и портали, отварящи се към разнообразни измерения на времето – минало, настояще и бъдеще, както и към евентуални, вероятни и невъзможни, близки и далечни светове, споделя уредникът и основател на Група за осезателен спектакъл в София – Михаил Димов:

" Нашият спектакъл употребява в действителност всички сетива. Това дава големи благоприятни условия за основаване на прекарване, което толкоз прилича действителния живот, че съставлява негово продължение. Представленията ни се случват за доста дребен брой аудитория на необикновени места. Всяко място може да бъде сцена. Но развивайки езика на всички тези прекарвания, ние разширихме концепцията си за това какво съставлява изкуството. Изкуството и животът по този начин се преплитат, че не могат да бъдат различени. “



Освен сетивни градски пътувания " Театър на сетивата “ предлага и сетивна вечеря. Това е изцяло сетивно-театрално прекарване, което се случва оттатък думите. Ще се организира на 28-и май. Събитието стартира със сетивно пътешестване в градска среда, като можете да се впуснете в това прекарване сами, дружно с колегата ви или с някой чужд. Следва вечеря със затворени очи, като менюто е тристепенно, вегетарианско и провокиращо въображението ви.

Предстоящи дати за сетивното пътешестване са 26-и май и 9-и и 23-ти юни от 18:00 до 20:00 ч.

Повече чуйте в звуковия файл.

 Снимки –  Театър на сетивата София
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР