Те са откраднати от апартамент в БургасРайонна прокуратура - Бургас

...
Те са откраднати от апартамент в БургасРайонна прокуратура - Бургас
Коментари Харесай

Задържаха мъж и жена за кражба на пари и бижута за 165 000 лева

Те са откраднати от апартамент в Бургас

Районна прокуратура - Бургас задържа за период до 48 часа мъж и жена, упрекнати за кражбата на пари и украшения на обща стойност 165 000 лв..

Д.Д. и Г. П. са упрекнати за това, че незаконно са лишили златни украшения и парични средства от жилищен апартамент в град Бургас.

Кражбата е осъществена на 11.01.2023 година, а общата сума на отнетото възлиза на 165 000 лв..

По време на следствието е открито, че обвинените са работили с предварителна подготовка. Собствениците на откраднатите пари и движимости са били следени и следени. В тяхното жилище е проникнато посредством потребление на техническо средство, осведомиха от държавното обвиняване.

Откраднатите сума и полезности са открити. Те са били разграничени на две, като по-голямата част е била закопана в земята.

По отношение на Д.Д. закононарушението е квалифицирано по чл.196 от Наказателен кодекс, защото той е направил незаконното действие при изискванията на рисков рецидив. По отношение на Г.П. закононарушението е квалифицирано по член 195 от Наказателен кодекс. Обвиняемите са работили в качеството си на съизвършители и след прелиминарен сговор по сред си, показват от прокуратурата.

Обвиняемите са открити и арестувани с помощта на отличните дейности на отдел „ Криминална полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас.

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за взимане на ограничения за неотклонение по отношение на обвинените.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР