Те са не само автентични, изключителни исторически паметници, но и

...
Те са не само автентични, изключителни исторически паметници, но и
Коментари Харесай

Замъците Пелеш и Пелишор в Синая ще бъдат включени в Списъка на световното наследство

Те са освен достоверни, изключителни исторически монументи, само че и живи дестинации, отразяващи актуалната национална еднаквост, безапелационна е министър на културата Ралука Туркан
Румънският министър на културата Ралука Туркан разгласи във Facebook, че приготвя включването на замъците Пелеш и Пелишор в Списъка на международното завещание на ЮНЕСКО, заяви за Българска телеграфна агенция организация Аджерпрес.

" Проведох първа полемика в централата на Министерството на културата с представители на Националния институт за културно завещание, Националния музей " Пелеш " и Асоциацията " Кралският дом ", с които сътворих работна група за осъществяване на процедурните условия за включване в предварителния лист на Румъния за Списъка на международното завещание на ЮНЕСКО - от определянето на ръководството и потенциала за ръководство, през точното установяване на периметъра, до осъществяването на изискванията за достоверност и целокупност и критериите за изключителна универсална стойност. Замъците Пелеш и Пелишор са освен достоверни, изключителни исторически монументи, само че и живи дестинации, отразяващи актуалната национална еднаквост. Те действат като музеи, които извеждат на напред във времето историята и културата по интерактивен и наличен метод ", съобщи Ралука Туркан.

Според източника " кралските резиденции в Синая впечатляват с хубостта и архитектурното си значение и съставляват насочна точка за Източна Европа. Тяхната изключителна стойност заслужава да бъде приета от ЮНЕСКО посредством включването им в Списъка на международното завещание (...) Ще предизвикваме съдействие и с други институции, които имат директно или индиректно отношение към кралските имения в Синая, с цел да осигурим стандартите за качество, нужни за включването им в Списъка на международното завещание на ЮНЕСКО ", уточни тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР