Те са много хубаво семейство. Правят всичко заедно. Карат колелета

...
Те са много хубаво семейство. Правят всичко заедно. Карат колелета
Коментари Харесай

Убива я, но много съжалява

Те са доста хубаво семейство. Правят всичко дружно. Карат колелета в парка; вървят по сбирки с приятели; когато той пътува в командировка, постоянно я води със себе си, " тъй като тя е доста ревностна и не го пуска на никое място самичък ". Когато тя пътува по работа, той е с нея, тъй като " не могат един без различен ".

Толкова са влюбени и привързани, че никой от приятелите им не ги е виждал поотделно. Освен това са и високоплатени експерти, даже неотдавна са си купили жилище, където най-накрая да се открият с 6-годишното си дете. Невероятна идилия. И един ден тя отива на фитнес и не се връща повече.

Намират я в куфар, омотана в стреч фолио, тъй като кроткият влюбен брачен партньор, който не може без нея, я е душил, само че не съумял да я удуши, по тази причина си оказал помощ с фолиото.

И всички са шокирани. Как този IT експерт трето равнище може да извърши нещо толкоз брутално?! Сигурно е отговорна пандемията, те и двамата са работили от у дома, с тази изолираност хората доста се изнервят и ето до каква степен се стига. Той обаче съжалява.

В другия завършек на страната млад рецидивист изнасилил първата си братовчедка, малтретирал я, пробвал да отреже пръстите на едната ѝ ръка, след това я залял с бензин, запалил я и избягал. Момичето бере душа в болница с 30% изгаряния и без една ръка, търсят кръводарители, с цел да го спасят. Живият и здрав рецидивист е арестуван. Преди години изнасилил вуйна си, майката на същото това момиче. Затворили го, излязъл, пребил брат си и отново го затворили. Но бил добър пандизчия и го освободили предварително. Сега го още веднъж го чака затвор. Не е известно да съжалява.

Някой ще каже, че тези случаи са напълно разнообразни. Изнасилвачът е оскотял, без никакъв потенциал, злощастник. В такива фамилии вършат секс, с който сварят. Това не е човек...

Виж другият мъж, на който татко му е някогашен чиновник на ДАНС, е напълно друга история. Просто извънредно се е афектирал и е удушил жена си, а другояче е образован и мирен.

Ако погледнем следствията - разлика сред животното от Цар Калоян и тихия IT експерт няма. Имаме една убита и една полуубита жена, чийто живот е приключил.

Насилниците, с всичките си разлики, са едни и същи - нарцисисти, психопати, сталкери, прочувствени вампири, които са се вкопчили в жертвата си и се хранят от страданието ѝ.

По данни на неправителствени организации от бранша, от началото на годината, 15 (23 по други данни) дами са били убити от сътрудниците си. Сред тях и жертви, които са търсили помощ от институциите, само че не са намерили. Институциите не са реагирали в точния момент или дейно, тъй като хората, които работят в тях, не са подготвени да разпознават домашното принуждение.

Не са задоволително и местата, където жертвите на систематичен тормоз могат да получат леговище. В 12 области на страната няма нито спешни звена, нито консултативни центрове.

А даже да се отскубнат от мъчителите си, тестванията за тези дами не са свършили.

Знаете ли какво е способ на " сивата канара ". Жените, които са се измъкнали от пъкъла на домашната инквизиция, го познават добре. Оказва се ефикасен, когато след разлъка, продължиш да бъдеш обект на гонене и свирепост. Не бягаш, допускаш другарство, само че не спориш, даваш скучни и монотонни отговори при диалог, по този начин спираш да захранваш " паразита " и той си търси различен " правоприемник ". Защото, когато нищо не се случва, няма по какъв начин да упражнява надзор и тормоз. Така, трансформирайки се в " сива канара " за насилника, към този момент не си атрактивна плячка и той стартира да си търси друга. И се спасяваш самичък, както най-често става.

Вероятно е неуместно да се надяваш да станеш " сива канара " за мъчителя си, само че когато не можеш да разчиташ на нищо друго, остава да вярваш, че ще се превърнеш в скучна жертва.

За тези 15 (или 23) дами, изгубили живота си от началото на годината, към този момент нямат значение нито успеваемостта на институциите, нито психохватките, нито несъвършения Закон за отбрана от домашно принуждение.

Но за другите, които все живеят в този смут, има. На 25 ноември, Международният ден на Организация на обединените нации за битка с насилието над дами, пред Съдебната палата в столицата ще има митинг " Нито една повече! ", с искане за законодателни промени.

Организациите, които работят с дами в риск, са безапелационни, че сходни убийства са фемицид - закононарушение от ненавист, учредено пола. Срещу жена, тъй като е жена. Не, ревността не е удостоверение за обич и законен мотив за ликвидиране, въпреки даже съдът да я пояснява като смекчаващо виновността събитие, а не като демонстрация на усеща за благосъстоятелност и практикуване на надзор.

25 ноември, 18.30 ч. Съдебна палата.

Там би трябвало да сме ние, тъй като дами, които търпят принуждение, няма да има, няма кой да им го разреши. Те са оковани за насилника си, който толкоз ги обича, че може да ги убие от обич. И след това съжалява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР