Те ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участъкВече два месеца в

...
Те ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участъкВече два месеца в
Коментари Харесай

Успяха ли колчетата да спрат катастрофите в Кресненското дефиле

Те ограничиха напълно изпреварването в 17-километровия сектор

Вече два месеца в най-смъртоносната права у нас - Кресненското дефиле,катастрофи няма. Там, по средата на пътното платно, при започване на юли бяха подредени колчета, които ограничиха напълно изпреварването в 17-километровия сектор. И пътят, който лиши толкоз доста животи през годините, внезапно стана спокоен и безавариен.

В дефилето сега единственото неодобрение на водачите е против ограничаването на скоростта. Допустимите 50 км/ч на хората зад кормилото им се костват прекомерно малко за пътния сектор.

Колчетата в дефилето са добър другар на водача, тъй като му подсигуряват, че кола в насрещното надали ще изскочи. Въпреки това, става известно,нарушители от време на време има. Колкото и необикновено да звучи, имало водачи, които слаломирали в дефилето, съобщи NOVA.

Коловете са гумени, не се чупят и не могат да причинят злополука.

Шофьорите упорстват и за работещи ограничения против падащите камъни и земни маси в дефилето. Според пътуващите има какво да се желае в обезопасяването на скатовете над пътя.

В обществените мрежи консуматори питат по какъв начин ще работят снегорините през зимата. От Съюза на транспортните служащи също предизвестяват за вероятни проблеми с извънгабаритните товари.

„ За такова ограничение на придвижването сме правили още 2017 година предложение, стигнахме до извода че извънгабаритни камиони, както и коли със специфичен режим, ще имат огромни усложнения, и заради тази причина, концепцията беше отхвърлена и ние се съгласихме с нея. Не знам от кое място пристигна концепцията в този момент в АПИ, само че мисля, че единственото за което оказват помощ тези колчета е в изпреварването. Нищо повече ”, съобщи Александър Стамболийски, ръководител на Съюза на транспортните служащи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР