Те не са толкова силни, колкото изглеждат, защото всъщност изпитват

...
Те не са толкова силни, колкото изглеждат, защото всъщност изпитват
Коментари Харесай

Чувството за превъзходство е черта на несигурните хора

Те не са толкоз мощни, колкото наподобяват, тъй като в действителност изпитват незабавна потребност да навредят на другите, да внушат боязън и да провокират почитание към себе си. Дълбоко в себе си те въобще не са смели.
Сигурно всички познаваме арогантни хора, които непрекъснато се хвалят с триумфите си. С високо вдигнати глави те се държат по този начин, като че ли знаят безусловно всичко и никой в никакъв случай не може да се издигне до тяхното равнище. Всички тези дейности са подбудени само от възприятието за лично предимство. Те считат, че са по-добри от всички останали, които от своя страна са или техни почитатели, или жертви.
Такива хора са непознати на концепцията за невзискателност. Действията им се ръководят от горделивост и надменност, благодарение на които се пробват да наподобяват по-висши от останалите хора. Но има ли освен това от това държание? Може би крие някакъв бездънен вътрешен проблем?
Превъзходство и илюзия
Зад цялото им пренебрежение към приятелите се крие доста по-дълбок проблем, който те усърдно се пробват да скрият. Това ги принуждава да си сложат маска на самодостатъчност, която обаче не облекчава ни минимум ситуацията им.
Най-големият проблем при прекомерно самоуверените хора е тяхната патологична нерешителност в себе си. Разбира се, самооценката играе съществена роля тук. В тази обстановка можете да почувствате личното си предимство или малоценност. Чувството за предимство прикрива вътрешната неустановеност, като се държи пренебрежително с другите и ги унижава.
Те ви гледат отвисоко
Един от факторите, които могат да накарат човек да се държи надменно по отношение на другите, е тормозът като дете. Възможно е по време на университетските си години той да промени фрапантно държанието си, като по този метод се опита да се защищити от бъдещи офанзиви и тормоз.
Затова той има вяра, че при първата среща би трябвало да показва самочувствие на хората, тъй че те даже да не помислят да му се подиграват. Хора като тези в никакъв случай не признават грешките си, обвинявайки някой различен за тях.
За да се ускори възприятието им за предимство над другите, тези хора би трябвало да бъдат следвани и да им се обръща внимание. В противоположен случай те ще се възприемат като губещи. Ето за какво те имат такава податливост към мелодраматизъм и за какво се майтапят с водачите си, като по този метод демонстрират на хората, които в действителност дават отговор тук.
Скриването зад маска постоянно е неприятна концепция. Най-доброто решение е да повишите умишлено самочувствието си до равнище, което ще ви разреши да се чувствате уверени в себе си.
Затова всякога, когато се озовете покрай тези, които страдат от грандомания, бъдете бдителни. Те не са отговорни, че се държат по този метод. Всичко е обвързвано с ужасното им минало. Ако можете да им помогнете, направете го. Ако не, отстъпете обратно, оставяйки ги да тръгнат по своя път, до момента в който не могат сами да решат казуса си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР